Són eficaços les “dietes trampa” per a perdre pes?

EN INVESTIGACIÓ. EN PRINCIPI, VAN EN CONTRA D’UNA DIETA SALUDABLE.
30 Desembre de 2019
GettyImages 175385309

Són eficaços les “dietes trampa” per a perdre pes?

En dietes per a perdre pes, els cheatmeals o “dietes trampa” consisteixen a saltar-se un dia aquest règim i menjar lliurement qualsevol tipus de producte. En la majoria dels casos inclouen grans racions d’aliments d’alta densitat calòrica, el seu consum es correspon amb episodis d’afartades, com es revela en una recerca publicada en l’International Journal of Eating Disorders.

S’està estudiant l’efecte fisiològic d’aquestes ingestes lliures sobre les hormones que regulen la gana i la sacietat, però encara no n’hi ha evidències sòlides. A més, en el procés de pèrdua de pes intervenen també factors ambientals i psicològics que cal tenir en compte. Per a algunes persones, aquest plantejament pot millorar l’adherència a una dieta restrictiva i actuar com a motivador, però va en contra del que es considera una dieta saludable.

Tot i que encara n’hi ha pocs estudis publicats, alguns ja apunten a una possible relació entre aquestes sobreingestes després de períodes de restricció i el desenvolupament de trastorns del comportament alimentari.