Celebrar el Nadal, també a Internet

Els adorns nadalencs no són només per a la llar, hi ha nombroses webs que ofereixen serveis, informació i articles perquè l'ordinador, els perifèrics i el navegador es vesteixin de gala
1 Desembre de 2010
Img internet

Celebrar el Nadal, també a Internet

La xarxa no és aliena a les celebracions nadalenques; per això, els internautes desenvolupadors de programes lliures i altres grups vesteixen el seu entorn per a l’ocasió de les formes més curioses.

Com podem decorar l’ordinador

/imgs/20101201/internet4.jpg
L’internauta acèrrim, també anomenat “geek”, habita un món de pocs metres quadrats. Almenys pel que fa a l’espai físic, ja que en el seu vessant virtual el seu univers és molt extens. Però el “geek” ha d’accedir a aquest món virtual mitjançant l’ordinador, per la qual cosa aquest dispositiu reflectirà tan bé com sigui possible l’esperit nadalenc del seu propietari. Amb aquesta finalitat, la xarxa disposa de nombroses pàgines que ofereixen a l’usuari la possibilitat d’adquirir elements decoratius per al seu ordinador, la seva taula de treball i el seu entorn.

Aquests articles tenen en general una font d’alimentació per una clavilla USB, de manera que el mateix ordinador que decoren és el que proporciona energia. Per començar, res com substituir en aquestes dates el ratolí habitual per un ratolí òptic USB amb el Pare Noel inclòs en una bombolla d’aigua amb neu artificial. Cada vegada que l’usuari mogui el ratolí, Santa Claus s’agitarà en el líquid i mourà la neu per crear un agradable efecte hivernal que alegrarà l’usuari. El preu d’aquest “gadget” (dispositiu) és de 17 dòlars (uns 12 euros) i es pot comprar a la botiga Usbgeek.com.

Un altre dispositiu USB que recorda a l’usuari les dates en què es troba és el ninot de neu il.luminat amb un díode LED connectat a l’ordinador. El ninot canvia de color periòdicament, del vermell al blau i d’aquest al verd i al blanc. El seu preu a Usbgeek.com és de 10 dòlars (una mica més de 7 euros).

/imgs/20101201/internet4-2.jpg
També en arbres de Nadal USB hi ha una gran varietat d’ofertes. Per exemple, la mateixa pàgina (Usbgeek.com) ofereix dos articles. El primer és un avet de fibra òptica que s’il.lumina i ofereix un bonic efecte en la foscor. La seva alçada és de 25 centímetres i el pes és de 175 grams. L’altre model d’arbre USB és un avet de díodes LED de quatre cicles, és a dir, que les seves branques s’acoloreixen en quatre tonalitats: blau anyil, vermell passió, verd turquesa i or xampany. La seva alçada és de 15 centímetres i el pes és de 95 grams. És compatible amb Mac, Windows i la consola PlayStation 2 i 3.

Pel que fa a la carcassa de l’ordinador, res millor que un conjunt d’il.luminació nadalenca per envoltar la pantalla que, a més, va acompanyat d’una estora per al ratolí i un reposacanells de la mateixa temàtica. El conjunt costa 17 dòlars (12 euros aproximadament) a Usbgeek.com.

Decorar el navegador

El navegador també es pot engalanar per Nadal. Per fer-ho, la Fundació Mozilla ha habilitat per a Firefox diverses extensions que celebren el Nadal. Entre aquestes en destaquen dues: Tinseltown, que converteix el navegador en un bonic paisatge nadalenc ple de neu, fulles d’herba queixalera i regals pertot arreu; i X-Mas, una extensió dissenyada per als tres sistemes operatius principals (Windows, Linux i Mac OS), com l’anterior, que si bé és igual de glacial en l’aspecte nevat, respecta més les icones pròpies del navegador, amb la qual cosa l’usuari es desorienta menys.

Arbres de Nadal

/imgs/20101201/internet4-1.jpg
A més de l’ordinador, també hi ha nombroses possibilitats de decorar la casa, l’estudi o l’habitació amb motius que facin referència a la cultura tecnològica i els seus vessants més extrems o “freak”. Per exemple, la pàgina i botiga Thinkgeek.com proposa la seva versió dels avets USB, de fibra òptica que es poden alimentar també amb piles alcalines. Es poden col.locar en qualsevol part de la casa, sense necessitat de tenir l’ordinador a prop, i encendre’ls des d’aquest via Wi-Fi quan es desitgi.

La pàgina Treetopia.com ofereix arbres de Nadal que s’instal.len en cinc minuts i estan dotats d’una potent il.luminació, amb més de 800 terminals lluminosos. No són arbres naturals, sinó complexos entramats de circuits i díodes que recobreixen una armadura elàstica que s’obre tan bon punt es treu de la caixa.

D’altra banda, uns altres opten per proposar un “fes-t’ho tu mateix” a l’usuari, i el conviden a comprar-se un raig làser per a modelar plàstics i executar, al tall i a mà alçada, els dissenys que se li faciliten. Entre aquests hi ha els bonics arbres i rens que proposa la pàgina Benarent.co.uk des del Regne Unit.

Una altra proposta més senzilla és adquirir un projector d’arbres de Nadal. N’hi ha prou de deixar-lo encès i a la distància adequada perquè projecti contra la paret del davant un arbre de cinc peus d’alçada (una mica més de metre i mig) en tons verd botella. El projector funciona amb piles i es pot col.locar en qualsevol lloc de la casa.