Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

EROSKI CONSUMER fa una enquesta a més de 4.500 consumidors de 19 províncies espanyoles per conèixer, entre altres coses, quants diners es gastaran aquest Nadal i si la crisi els condicionarà les compres nadalenques : Un de cada quatre consumidors es gastarà menys diners aquest Nadal que el passat

Prop del 90% del pressupost de Nadal es destinarà a la compra d'aliments i regals

/imgs/20101201/tema1.jpg
Pau, amor i felicitat són els sentiments que, en teoria, haurien de regnar per Nadal. Tot i que, des de 2008, l’esperit nadalenc tampoc no s’escapa de la crisi. Els seus efectes estan modificant els hàbits dels consumidors, que senten que el seu poder adquisitiu ha minvat durant aquests anys. Llavors, quina serà la seva actitud durant el proper Nadal?

Per saber-ho, EROSKI CONSUMER ha entrevistat mitjançant enquesta telefònica, entre la segona i la tercera setmana de novembre, 4.532 persones de 19 províncies espanyoles: Àlaba, Alacant, Astúries, Barcelona, Biscaia, Còrdova, Granada, Guipúscoa, la Corunya, La Rioja, Las Palmas de Gran Canaria, Madrid, Màlaga, Murcia, Navarra, Saragossa, Sevilla, València, i Valladolid. A cadascun dels entrevistats s’ha preguntat, entre altres qüestions, sobre la despesa econòmica que farà aquest Nadal, com l’afectarà la crisi en el seu desemborsament econòmic nadalenc, quin tipus de producte adquirirà i la classe de comerç on farà les compres.

En conclusió, més de la meitat dels enquestats creu que aquest any el seu desemborsament no variarà respecte del Nadal anterior, encara que un 27% dels entrevistats sí que considera, entre altres motius, que la crisi econòmica i financera l’obligarà a gastar menys que el 2009. Per contra, el 13% dels enquestats farà un desemborsament més gran del que va fer el Nadal passat. En xifres, la majoria dels ciutadans preveu gastar-se entre 200 i 600 euros en aquesta època nadalenca, principalment en alimentació i regals. En concret, un de cada quatre es gastarà entre 200 i 400 euros, i un de cada cinc entre 400 i 600 euros.

I com planifiquen gastar-se aquests diners? Un 43% dels enquestats assegura que sempre adquireix els seus productes amb anterioritat, i entre aquests (un 54%) ho fa amb 2 o 3 setmanes d’antelació per evitar aglomeracions i trobar preus més assequibles. En un 63% dels casos, les compres d’alimentació es fan als supermercats, mentre que un de cada quatre tria el comerç tradicional. En el cas dels regals, els grans magatzems han estat triats per un 58% dels enquestats.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions