Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

: No netegen gaire i tampoc mimen els colors

Perquè, ningú no ho dubta, els detergents líquids tenen els seus avantatges davant els que es comercialitzen en pols: es dissolen més ràpidament a l'aigua, permeten un rentat a mà més ràpid i no queden residus sense dissoldre a la roba quan aquesta surt de la rentadora.

S'han analitzat vuit detergents líquids per a rentadora (Vial, Gior, KH color, Colon, Wipp, Dixan, Micolor i Ariel), tot i que alguns també es poden fer servir per rentar a mà tal com assenyala la seva etiqueta. KH és l'únic indicat específicament per a roba de color. Tots es presenten en envasos de dos litres, llevat de KH (un litre) i Ariel (1,75 litres). El preu de productes detergents líquids oscil·la entre les 324 pessetes per litre de Colon i les 611 pessetes per litre d'Ariel.

Les conclusions principals de l'anàlisi són que aquests detergents renten poc, bastant menys que els detergents en pols, i que cada un respon de forma diferent davant els diferents tipus de brutícia. No és casualitat que només dos mereixin un "bé" com a valoració general, que cinc s'hagin de conformar amb un discret "acceptable" i que un, Micolor, es quedi en un mediocre "regular". Els millors, els més eficaços davant qualsevol tipus de taques, són Ariel i Gior. Per a taques de greix en teixits de cotó i taques proteíniques i amilàcies (sang, cacau, herba o llet) el millor és Ariel, mentre que davant taques de greix en teixits sintètics destaca Gior i davant taques oxidables (cafè, vi i fruita) Ariel, Gior i Dixan. Quant a l'efecte sobre el color, Wipp, Vial i Gior són els que menys transfereixen el color a una peça blanca i Mikolor i KH són els que més respecten el color de les peces. En general, com ja s'ha dit, els millors d'entre els comparats són Ariel i Gior. Com que Gior (352 pessetes el litre) costa molt menys que Ariel i els resultats són similars, la millor relació qualitat-preu correspon a Gior, tot i que hauria de substituir els fosfats en la seva fórmula, considerats contaminants.

Paginació dins d’aquest contingut

  •  No hi ha cap pàgina anterior
  • Ets a la pàgina: [Pàg.. 1 de 3]
  • Ves a la pàgina següent  »

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions