Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Analitzats els preus de 100 funeràries en 18 províncies : Els funerals gairebé han duplicat el preu els últims deu anys

L'IPC va pujar el 36% en el període 98-08, però el cost mitjà d'un funeral econòmic ha augmentat un 90%, i ha passat de 1.040 euros a 1.978 euros. Les diferències entre funeràries d'una mateixa ciutat superen amb freqüència els mil euros: convé comparar preus

Abans de contractar una assegurança de decessos i taula comparativa

 1. Si gaudim d’una economia sanejada o tenim subscrita una assegurança de vida que empare els nostres parents després de morir, potser no ens interessa una assegurança d’aquestes característiques.
 2. La recomanació principal és valorar el cost que una assegurança d’aquest tipus pot suposar al llarg del temps de subscripció, i considerar alhora altres possibilitats de finançament d’un sepeli.
 3. Sol·licitem pressupost en diverses asseguradores. Comparem-ne la relació
  qualitat-cobertura-preu i sospesem els avantatges i els desavantatges de cada una. Estudiem en profunditat què ens ofereix cada asseguradora, inclosa la lletra petita.
 4. Concretem si la pòlissa és de prima natural (l’import augmenta amb l’edat de l’assegurat per l’increment de risc de mort) o de prima anivellada (es manté invariable durant la
  vigència del risc).
 5. Llegim amb atenció la pòlissa, preguntem sobre els termes del contracte que no coneguem i demanem una explicació de les clàusules que no entenguem.
 6. Recordem que quan paguem una assegurança de decessos per cobrir les despeses que generen els serveis funeraris, el que contractem és una prestació de serveis i no els d’una companyia en concret, per la qual cosa tenim total llibertat per a escollir la funerària que preferim, encara que l’asseguradora tinga concertats els serveis amb una determinada empresa.
 7. Assegurem-nos que conste per escrit que si el cost del servei ha sigut menor al capital assegurat en la garantia de decessos, es tornarà als beneficiaris la quantitat sobrera.
 8. Si disposem d’una assegurança de decessos, informem els nostres familiars del número de pòlissa o de la companyia on han de telefonar.
 9. L’increment de la prima ha de ser notificat al client per escrit i almenys dos mesos abans del venciment de la pòlissa.
 10. S’han d’estudiar les preteses millores en els serveis contractats que al·leguen les asseguradores per a justificar l’augment de la prima, i valorar si compensen la pujada. Les pràctiques abusives per part de les companyies asseguradores són denunciables davant de la Direcció General d’Assegurances.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions