Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

: Doloroses però eficaces

/imgs/20020601/analisisb01.jpg S'han analitzat sis depiladores elèctriques de tres marques diferents (dues de Braun, dues de Philips i dues més de Rowenta), el preu de les quals oscil·la entre els 64 euros de Braun Easy START i els 85 euros de Philips Satin Ice HP. Després de les proves fetes, la millor relació qualitat-preu correspon a Philips Satin Ice HP, la de més accessoris i la millor valorada en les proves d'ús i aptitud a la funció, si bé va ser una de les més lentes a acabar la depilació. Philips Satinelle i Rowenta Access EP 385 constitueixen també opcions interessants.

Una depiladora elèctrica és un aparell dissenyat per a eliminar el borrissol d'arrel, per mitjà d'uns discs rotatoris incorporats al capçal que pincen el borrissol i l'extreuen. El nombre de pinces (que, en obrir-se i tancar-se a gran velocitat, extreuen el borrissol) de cada capçal és diferent segons la depiladora de què es tracti. Com més pinces tingui, caldran menys passades i més eficaç resultarà l'aparell. Doncs bé: les dues de Rowenta tenen 32, pinces mentre que les altres quatre només en tenen 20.

Els capçals de les Philips i Braun són extraïbles, cosa que permet intercanviar-los i en facilita la neteja en profunditat. Les dues mostres de Rowenta tenen capçals fixos, encara que en Access EP 385 el capçal bascula per adaptar-se millor al contorn de la pell.

Entre els capçals addicionals es troba l'exfoliador, que evita el creixement subcutani del borrissol. Aquest tipus de capçal està present en les dues de Philips. Les dues de Rowenta no l'inclouen, però sí que incorporen dues plaques exfoliadores per a usar-les al costat del capçal de depilació principal, una per a la pell normal i una altra per a la pell delicada. Les de Philips i Rowenta tenen una tapa que protegeix el capçal quan no s'usa.

Com que les depiladores són un artefacte d'ús dolorós, els mecanismes que alleugen el patiment adquireixen un gran protagonisme. Respecte d'això, els dos models de Braun incorporen el sistema l'eficiència del qual va ser pitjor valorada: dos corrons amb pues que fan un massatge a la zona durant la depilació.

Sistemes contra el dolor

Cada una de les Rowenta presenta un sistema diferent per a mitigar el dolor per mitjà de massatges: Access EP385 utilitza 16 esferes xicotetes i Expertise EP345 utilitza 68 pues. Philips Satinelle utilitza dues pintes de pues blanes, una per al capçal normal i una altra per al de zones sensibles. En Rowenta Expertise, igual que en les dues de Philips, el radi d'actuació del capçal es pot restringir per al seu ús en zones sensibles (engonals i axil·les). D'aquesta manera s'aconsegueix una depilació més precisa i disminueix el dolor. El sistema més nou contra el dolor es va veure en Philips Satin Ice que, a més de ser l'única amb capçal de tall per a zones sensibles (no n'extreu el borrissol, el talla) té un aplicador de fred que anestesia la zona que es vol depilar. Aquest artefacte conté un líquid que s'ha de congelar prèviament i es col·loca o no en el capçal segons les necessitats de l'usuari.

En les proves de sonoritat es va demostrar que les sis depiladores són molt sorolloses, amb valors pròxims als 100 decibels (dBA). Una conversa normal se situa entre els 60 i 70 dBA, i el llindar del dolor està entre 130 i 140 dBA, per la qual cosa l'emissió de soroll és un aspecte que cal millorar en aquest tipus d'electrodomèstic tan petit.

Encara que tots els models estudiats van superar satisfactòriament les proves d'adaptabilitat i ergonomia, Philips Satin Ice va ser més ben valorada que les altres per tractar-se de la més lleugera (102 grams) i perquè la seva forma s'adapta millor a la mà de l'usuari, i així s'aconsegueix una subjecció millor durant l'ús. La més feixuga va ser Rowenta Expertise, que va pesar 148 grams en la bàscula de precisió.

Prova d'ús

CONSUMER va posar a prova les sis mostres per mitjà d'un panell de 36 usuàries d'edats diferents, amb diversos tipus i quantitat de borrissol i hàbits variats de depilació. Els resultats evidencien, en línies generals, que els dos models de Philips van ser més ben valorats que els de Rowenta, i aquests, al seu torn, es van valorar millor els de Braun. No obstant això, les diferències no van ser importants: la puntuació global més alta en la prova d'ús, la va obtenir Philips Satin i Satinelle, amb 4,3 punts sobre un total de 5 possibles, mentre que la més baixa va correspondre a Braun Body Epliation: 3,4 punts.

Aquest panell d'ús va avaluar 13 variables diferents. Philips Satin va obtenir puntuacions més altes en el nombre de passades necessàries per a arrencar el borrissol i en la sensació dolorosa durant la depilació, amb bones valoracions en la resta de variables. Philips Satinelle, per la seva banda, va destacar en estètica de l'aparell, practicitat de posada en marxa, facilitat per a agafar-la i ergonomia, manejabilitat, nivell sonor, facilitat d'ús, apreciació de la funció d'exfoliació i facilitat de neteja de l'aparell.

Rowenta Expertise, que va obtenir 4 punts, els mateixos que Rowenta Access, va destacar en qualitat de la depilació durant la primera passada, suavitat de la pell després de la depilació, i va empatar amb Philips Satin en el nombre de passades necessàries per a arrancar el borrissol. Les dues de Braun van obtenir resultats menys brillants però igualment correctes: Body Epilation 3,4 punts i Easy START 3,5 punts.

El temps, fonamental

La depiladora que menys temps va necessitar per a rasurar mitja cama va ser Rowenta Access, amb 5 minuts i 33 segons, seguida de Philips Satinelle, que va tardar 6 minuts i 7 segons. I les que més temps van trigar van ser Braun Body Epilation (10 minuts i mig) i Philips Satin (9 minuts, 17 segons).

D'altra banda, en les proves relacionades amb la seguretat del producte i la seva compatibilitat electromagnètica, les sis depiladores estudiades van demostrar un bon comportament: cap d'elles no representa cap perill per a l'usuària ni interfereixen amb el funcionament d'altres electrodomèstics.

Per al transport

Tots els models incorporen bossa de transport, si bé la millor és la de Philips Satin, que té un estoig amb compartiments independents per a la depiladora i per a la resta d'accessoris. Les dues de Braun inclouen bosses fabricades amb un material que simula una reixeta metàl·lica i és resistent a cops i estripades. La bossa de Braun Easy START és millor, ja que el seu tancament és de cremallera i no de nus escorredor. La bossa de Philips Satinelle és senzilla, de tela permeable i amb tancament per mitjà de nus escorredor.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions