Experts en Google Maps

Aquesta aplicació ofereix una àmplia varietat de funcionalitats que són desconegudes per a la majoria dels seus usuaris
1 Maig de 2016
Img internet listado 893

Experts en Google Maps

/imgs/20160501/Mano.jpg

Va haver-hi una època en què guies i mapes eren recursos indispensables per a orientar-se en un lloc desconegut. Però en l’era dels telèfons intel·ligents, la plataforma en línia Google Maps està substituint aquestes eines analògiques, ja que permet buscar qualsevol ubicació del món. De fet, segons un estudi sobre l’ús d’aplicacions, Google Maps és la més utilitzada entre els usuaris de mòbils i tauletes.

A continuació, es descriuen alguns trucs per a treure el màxim partit a la que avui dia és una de les aplicacions més útils per a desplaçar-se.

Crear el nostre mapa

Encara que pugui resultar avorrit o costós, és una funcionalitat molt útil a l’hora de planificar un viatge, ja que l’usuari pot triar què ha d’aparèixer al mapa. Aquests mapes personalitzats es poden desar per a un ús restringit o per a compartir-los amb tothom. En el cas que l’accés sigui restringit, el creador del mapa pot compartir l’enllaç que ha generat amb les persones del seu interès o fins i tot publicar-lo en un web amb el codi HTML. Per a editar-lo és imprescindible estar registrat amb un compte de Gmail.

Conèixer el trànsit

Google Maps ofereix una estimació del trànsit que hi ha a les carreteres. Gràcies al seu algorisme i a l’emmagatzemament de dades, és capaç de predir l’afluència de cotxes que hi ha en temps real. Aquesta funcionalitat es troba en el menú desplegable de la part superior esquerra de la pantalla. En verd s’indiquen les rutes amb poca afluència de cotxes, mentre que en vermell es marquen les rutes amb excés de trànsit.

Fer-lo servir mitjançant ordres

Per a poder fer servir la plataforma com un professional, l’idoni és conèixer totes les ordres que permeten moure’s amb facilitat pel mapa.

 • “+” i “-” serveixen per a fer zoom.
 • Les fletxes de direcció s’utilitzen per a moure’s pel mapa.
 • “A” i “D” permeten girar a dreta i esquerra.
 • Amb la “W” i la “S” l’usuari pot moure’s cap endavant i cap enrere.

Indicacions dins d’edificis

Google Maps també té mapes interiors d’edificis que aglutinen masses de persones com aeroports, cinemes i teatres, entre d’altres.

Canviar de ruta

Una vegada que l’usuari ha introduït l’origen i la destinació del viatge, Google Maps mostra les diferents rutes disponibles en funció del tipus de carretera, dels peatges, etc. A més, permet agafar qualsevol punt de la ruta i arrossegar-lo on es cregui convenient, establint un nou punt de pas.

Activar l’opció 3D

És possible visualitzar el mapa en format cartografia o canviar-lo a imatges de satèl.lit. En el segon cas, ofereix la possibilitat de visualitzar l’aplicació en 3D. Per a activar aquesta funcionalitat, s’han de seguir els passos següents:

 • Carregar una ciutat a Google Maps i triar el mode “Terra” (Earth), fent clic en la imatge a escala a la part inferior del mapa.
 • Fer clic en la icona de menú que hi ha situada a la part superior esquerra.
 • Seleccionar l’opció de 3D localitzada just sota el mode “Terra”. Una vegada activat, es pot apreciar una vista lleugerament inclinada. I fent clic una vegada més, l’horitzó s’inclinarà encara més (tot i que amb certa pèrdua de qualitat en les imatges).

Quan es fa servir Google Maps al mòbil, també es pot fer una cosa semblant col.locant dos dits lleugerament separats sobre el mapa i movent-los cap amunt alhora.

Descarregar mapes al mòbil

És possible descarregar mapes de fins a 120.000 quilòmetres quadrats i 500 MB de mida si se segueixen aquests passos:

 • Una vegada seleccionat el punt del mapa per a descarregar, cal tocar la barra inferior de la pantalla, on apareix el nom del lloc que s’ha buscat.
 • S’ha de fer clic en la icona dels tres punts al cantó superior dret i triar l’opció “Descarregar zona sense connexió”.

Accés sense connexió

/imgs/20160501/L_GoogleMaps.jpg

Google Maps ha desenvolupat un mode bàsic que carrega l’únic i imprescindible per a mostrar el mapa, a canvi de prescindir de les millors funcionalitats.

Difuminar coses a Street View

L’opció Street View permet visualitzar una ubicació com si l’usuari es trobés allà. En el cas de voler mantenir certa privacitat, és possible sol.licitar el difuminat de cares, matrícules i altres detalls. Aquests són els passos que s’han de seguir per a demanar-ho:

 • Navegar per Street View fins al punt on hi ha l’element que es vol difuminar.
 • Buscar a la part inferior dreta de la pantalla l’enllaç “Informar d’un error” i fer-hi clic.
 • Emplenar el formulari especificant els detalls requerits.

Mesurar la distància entre dos punts

Google Maps deixa mesurar la distància que hi ha entre dos punts perquè l’usuari es pugui fer una idea del temps que trigarà a desplaçar-se.

 • Seleccionar un punt en el mapa i fer clic amb el botó dret.
 • Triar l’opció “Mesurar distància” i arrossegar el ratolí fins a un altre punt per a conèixer-ne la distància.