Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si deseas que resolvamos tu caso en la revista EROSKI CONSUMER ponte en contacto con nosotros. Sólo serán respondidas y publicadas las consultas que desde la revista EROSKI CONSUMER consideremos más interesantes.

: Li pugen el preu de les pòlisses d'assegurances sense avís previ

Sense avís previ, dues asseguradores m'han apujat el preu de dues pòlisses d'assegurances que vencien al febrer, i fins i tot m'han passat la factura. Això és legal? A més, no vull mantenir la pòlissa del meu vehicle amb l'asseguradora actual. Què he de fer per informar-los-en?

/imgs/20160501/monedas.jpg

La pujada que li han aplicat en el preu de les pòlisses d'assegurances sense acord ni avís previs és contrària a la llei. La prima és un element essencial de l'assegurança, ja que constitueix l'obligació principal de l'assegurat, tal com estableix l'article 14 de la Llei de Contracte d'Assegurança 50/1980 de 8 d'octubre, modificada per la Llei 20/2015, de 14 de juliol, d'Ordenació, Supervisió i Solvència de les Entitats Asseguradores i Reasseguradores. Per això, qualsevol canvi en la prima suposa una modificació contractual que, conforme a l'article 1.203 del Codi Civil, no es pot fer si no és de comú acord entre les dues parts. Cap contracte es pot canviar de forma unilateral. La llei esmentada obliga les asseguradores a comunicar qualsevol modificació amb almenys dos mesos d'antelació a la conclusió del contracte, de manera que l'assegurat hi pugui donar el seu consentiment. Si no el dóna, l'asseguradora haurà de mantenir la prima del període anterior.

Quant a la segona qüestió, l'assegurat ha de comunicar per escrit a l'asseguradora amb un mes d'antelació al venciment de la pòlissa la seva intenció de no prorrogar el contracte d'assegurança, tal com dicta l'article 22 de la Llei de Contracte d'Assegurança.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions