Buscadors temàtics / Bloc: "Kirai.NET, un geek al Japó" / Web: "Les fotos del capitán-patata"

1 Març de 2007

Buscadors temàtics / Bloc: "Kirai.NET, un geek al Japó" / Web: "Les fotos del capitán-patata"

Navegar a la carta

Buscadors temàtics

Tot i que molts usuaris no ho saben, hi ha vida més enllà de Google. Per tant, no serà sobrer conèixer alguns buscadors temàtics, una gran drecera quan sabem exactament què és el que busquem. Aquests en són uns pocs, però n’hi ha molts més.

 • /imgs/20070301/img.internet2.01.jpgAllmusic
  Allmusic és una de les grans enciclopèdies sobre música en Internet, amb una base de dades enorme, no només en música contemporània anglosaxona, sinó també en jazz i música clàssica. En aquesta pàgina es pot trobar informació sobre centenars de milers d’artistes, milions de discos i cançons. Cada artista està degudament biografiat, s’inclouen els seguidors del seu art i també els mestres que el van influir. Cada disc compta també amb la seua crítica i valoració. Sens dubte és la manera més ràpida per trobar informació bàsica sobre qualsevol artista. Des de Lou Reed fins a Moncho, el “rei del Bolero”. En anglès.
 • /imgs/20070301/img.internet2.02.jpgInternet Movie Database
  La millor base de dades sobre pel·lícules de cine i sèries de televisió, on no tan sols incorpora un eficient buscador per títol, actors, directors, productors i altres paràmetres, sinó que també informa de les novetats en el món del cine i les sèries, els festivals, les candidatures als Oscar… També ofereix una bona quantitat de blocs sobre cine. En anglès (la versió en espanyol a penes té una ínfima part del contingut de l’anglosaxona).
 • /imgs/20070301/img.internet2.03.jpgPortal del Ocio La Higuera
  No tot el que es busca en Internet és informació professional o ?sensata?; també hi ha buscadors com el de La Higuera, que permeten trobar amb rapidesa tant el telèfon d’un restaurant nou com les cançons del disc de Nora Jones, les pròximes estrenes de la cartellera de teatre o la manera més ràpida per a aconseguir una entrada per al concert de l’ultimíssim grup de “indie pop” procedent del nord-oest d’Anglaterra. Oci pur.
 • /imgs/20070301/img.internet2.04.jpgEl Buscopio
  El Buscopio és un “metabuscador”, és a dir, un buscador de buscadors. El que fa aquest portal és dividir en grans apartats temàtics la informació, de manera que cada secció és un buscador en si mateix: temes d’Internet, temes de cultura, temes d’esports, recerca de serveis concrets, per països, etc. D’aquesta manera, l’usuari defineix els primers nivells de la seua recerca i resol el problema d’haver de discriminar el gra de la palla. És cert que pot deixar fora dels seus resultats pàgines que podrien interessar-nos, però a la xarxa cada vegada és més inevitable haver de triar entre rapidesa i encert en el procés de recerca d’una informació.

Cada mes un bloc:

Kirai.NET, un geek al Japó

/imgs/20070301/img.internet2.05.jpg Héctor García Puigcerver és un enginyer informàtic alacantí amb un llarg recorregut professional i geogràfic. Especialitzat en el disseny de llenguatges informàtics que milloren l’eficiència dels buscadors d’Internet, Héctor ha treballat a la Universitat d’Alacant, al CERN (Centre Europeu d’Investigació Nuclear), a Suïssa, i dues vegades al Japó. Actualment es troba en la seua segona etapa japonesa, treballant per al buscador de blocs Technorati. Des d’un cèntric barri de Tòquio, escriu un bloc sobre la seua vida al Japó: Kirai.NET. A Kirai, Héctor explica la vida quotidiana al Japó vista pels seus ulls i la seua mentalitat occidental i tecnòfila. Això inclou l’estranyesa, i un cert regust de perplexitat davant la dificultat de comprendre, i una profunda fascinació per una societat i un país que per a ell simbolitzen la barreja perfecta de tradició i modernitat. Almenys, la barreja més atractiva. Héctor, que es defensa en japonès, ha sigut entrevistat per diverses televisions nipones, reflex de la curiositat que desperta el seu bloc al seu país d’acollida.

La página del mes

“Les fotos del capitán-patata”

/imgs/20070301/img.internet2.06.jpg L’únic que diu d’ell el seu perfil és que el “capitán-patata” és un home, de 39 anys i casat. Tampoc és necessari saber res més per a apreciar el valor de les fotografies que exposa a la seua pàgina personal de Flickr. En les fotos juga tant amb les formes fredes, i al mateix temps sinuoses, dels contorns d’alguns edificis, com amb les figures casuals que l’heura o les fulles mortes poden dibuixar sobre el terra o en qualsevol altra superfície. D’altra banda, el seu gust pels filtres de color i els tons gèlids com l’acer, dóna a moltes de les seues instantànies una atmosfera irreal, més digna del còmic o les ficcions de la pantalla que de la realitat quotidiana que algú puga capturar amb una càmera digital.