Bloc: Microsiervos / "Aplicacions web per a PC ximples" / Vídeo: "Evolution of Dance" / Foldershare

1 Octubre de 2006
Img internet listado 303

Bloc: Microsiervos / "Aplicacions web per a PC ximples" / Vídeo: "Evolution of Dance" / Foldershare

CADA MES UN BLOC

/imgs/20061001/img.despiece-internet.01.jpg

Microsiervos

La diversitat de comunitats socials a Internet és tan àmplia com la del món físic. Amb tot, dins les subcultures que habiten a la Xarxa se’n troba una de gairebé “autòctona” d’aquest mitjà. Es tracta dels “geeks”, aficionats al món de les noves tecnologies. Ells van ser els primers habitants del món virtual i hi continuen desenvolupant les activitats com si es tractés del saló de casa seua. Microsiervos és el bloc “geek” en castellà per excel·lència, a més d’un dels més valorats del món en aquesta llengua. Des de Microsiervos, els seus editors (Alvy, Nacho i Wicho) parlen de tot allò que els interessa sense que aquest interès haja de recaure forçosament en temes de ciència o informàtica. Però la veritat és que escriguen sobre el que escriguen, sempre ho fan amb un punt de vista particular, propi dels “geeks” i la seua cultura. A Microsiervos, a més de molta cura en el disseny de cada “post”, el lector podrà trobar tot tipus de ressenyes, recomanacions, reflexions, pàgines curioses i, sobretot, elegància.

EL CONCEPTE

“Aplicacions web per a PC ximples”

Els programes s’utilitzen des de l’ordinador de l’usuari, però també es poden usar directament des del navegador d’Internet. S’entra a una determinada pàgina i es treballa sense necessitat d’instal·lar-los en l’escriptori. Es coneixen com “aplicacions web” i en part deuen el seu èxit recent a un conjunt de tecnologies anomenades Ajax, que combinen diversos llenguatges de programació.

Les “aplicacions web” serveixen per a escriure i editar textos, guardar imatges en els servidors de la Xarxa, fer pàgines de càlcul, enviar i rebre correus… No es necessita un ordinador de gran capacitat, permeten treballar en equip a diversos usuaris que no estiguen junts físicament i es poden utilitzar des de qualsevol ordinador del món connectat a Internet. Alguns experts apunten que representen el futur; un futur en què el cervell de l’ordinador podria estar a Internet i la màquina seria només un teclat, un monitor i una curta memòria. És el que es coneix com “PC ximple”.

EL VÍDEO

/imgs/20061001/img.despiece-internet.02.jpg

“Evolution of Dance”

Judson Laipply és el que els americans anomenen un “motivational speaker”, expressió amb què s’identifica una persona contractada per motivar grups corporatius o socials. Alguns alts executius han après aquestes habilitats amb més o menys èxit.

Però Judson és un professional com una casa que estén el seu talent social molt més enllà de la paraula i la porta al terreny dels gestos. Recorrent a la vis còmica i a les dots de ballarí consumat, Laipply es marca en aquest vídeo sis minuts ballant tots els ritmes que han triomfat al segle XX, almenys als Estats Units. El seu èxit: 24 milions de visites, el rècord dels rècords a YouTube.

EL TRUC

Foldershare: compartir les cançons d’iTunes amb altres usuaris

Qui tinga un reproductor de música iPod sap que només pot usar el programa iTunes per carregar les cançons. També sabrà per experiència que quan un amic o amiga li demana compartir aquestes cançons, en teoria té dues opcions: descarregar les cançons de l’iPod propi a l’ordinador de l’amic o amiga, o bé carregar a l’iPod d’aquesta amistat les cançons des de l’ordinador propi. El problema és que cap de les dues funciona. Cada iPod treballa amb un sol iTunes, i ni tan sols en el cas que es tinga un altre ordinador alternatiu en propietat l’iPod ho acceptarà.

Doncs bé, hi ha un programa que permet compartir la discoteca digital amb altres usuaris que tinguen un iPod o que simplement gestionen les seues cançons amb iTunes: Foldershare. És tan senzill d’usar com eficaç. Crea canals P2P entre dos o més ordinadors perquè puguen compartir tot tipus d’arxius. Amb Foldershare es poden compartir carpetes pròpies amb altres usuaris, inclosa la de l’arxiu musical d’iTunes. N”hi ha prou que els dos usuaris es posen d’acord en les claus, òbriguen una carpeta amb el mateix nom als seus ordinadors, fiquen dins les cançons que volen compartir i cliquen el botó “OK”. La resta és qüestió d’hores, o de dies si es vol intercanviar molts Gigabytes.