Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Exercici físic : L'últim per a estar en forma

L'aparició constant de noves gimnàstiques respon a una demanda creixent de persones que busquen millorar la seua salut d'una forma amena

Cada vegada són més les persones que busquen noves alternatives per estar en forma. La moda del gimnàs, com l’han anomenada alguns sociòlegs, s’ha instal·lat definitivament al nostre país, procedent d’altres llocs com els Estats Units. I és que ja són sis de cada deu habitants d’Espanya els qui practiquen algun tipus d’esport. L’èxit d’un bon estat físic, la millora en salut i imatge i la fugida de l’estrès són els principals motius que esgrimeixen les persones que van de forma assídua a algun centre esportiu.

/imgs/20061001/img.informe.01.jpg L’interès se centra en esports que permeten no tan sols un bon estat físic, sinó la diversió i la relaxació en el temps d’oci. D’ací ve l’aparició constant de noves modalitats. El sector està en evolució contínua i gairebé quan comencen a implantar-se noves activitats als gimnasos, ja n’apareixen d’altres de més noves al mercat amb resultats visibles en menys temps.

Les tradicionals classes d’aeròbic i graons (step) ja són part del passat, i han sigut substituïdes per noms gairebé impronunciables com ara Body Pump, Spinning, Aerobox o Thai Boxing. Amb tot, aquestes activitats també tenen data de caducitat, i en un termini breu donaran pas al ioga en les seues diferents versions, especialment el Bikram Ioga, Intensati, Masala Bhangra, Forza, Performance Max Program, Stiletto Strength, Gyritonic i la consagració dels entrenaments personalitzats (personal training).

Arts marcials a ritme de música

Body Combat.

/imgs/20061001/img.informe.02.jpgÉs un programa d’entrenament aeròbic, resistència i flexibilitat que combina i adapta moviments i tècnica de boxa, kickboxing, karate, tai-txi, taekwondo, muay thai i altres arts marcials per a crear una classe col·lectiva intensa al ritme d’una música amb efectes especials. Encara que no hi ha contacte físic -es fa davant l’espill- cal donar cops i puntades, simular combats i entrenaments.

  • Quins músculs es treballen. Amb aquest tipus d’exercici s’involucra molt la part superior del cos, cosa que el diferencia d’altres disciplines aeròbiques. El Body Combat enforteix les espatlles, els braços, els abdominals i l’esquena.
  • Qui pot practicar-ne. Està recomanat per a qualsevol edat i sexe. La brusquedat dels moviments el fa desaconsellable per a les dones embarassades.
  • Beneficis. És un entrenament aeròbic efectiu i de tonificació muscular. Millora el treball cardiovascular. Al mateix temps que es guanya força, resistència, flexibilitat i energia, s’aprenen tècniques de defensa, s’allibera estrès i es cremen moltes calories.
  • Contraindicacions. Està contraindicat per als qui pateixen d’osteocartritis al genoll o al maluc, sempre que el metge no dictamine el contrari.
  • Precaucions que cal tenir en compte. Durant la pràctica del Body Combat poden aparèixer problemes amb les extensions quan es fa algun exercici. També poden sorgir molèsties de tendinitis i bursitis a l’espatlla, i problemes a les articulacions.
  • Hem de saber que…No és una art marcial perquè en cap moment hi ha contacte o projeccions (en forma de puntades, punyades o cops) cap a altres persones. Tot el treball es fa davant l’espill i en penombra. Els alumnes no colpegen un objecte real sinó figurat.

Paginació dins d’aquest contingut

  •  No hi ha cap pàgina anterior
  • Ets a la pàgina: [Pàg.. 1 de 4]
  • Ves a la pàgina següent Una pilota, la clau »

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions