Ús del paper, consum de fruites i verdures i reclamacions

1 Juny de 2018

Ús del paper, consum de fruites i verdures i reclamacions

LLUNY DE PERDRE ELS PAPERS, LA REVOLUCIÓ DIGITAL NO HA COMPORTAT L’ESTALVI D’AQUEST MATERIAL

L'”oficina sense papers” que va predir el documentalista britànic Frederick Wilfrid el 1978 continua sent una quimera. Es pensava que el desembarcament dels ordinadors, el correu electrònic, els telèfons intel·ligents o les xarxes socials acabarien condemnant el document escrit a la desaparició, però la realitat és que és lluny de morir. El seu ús no només no ha disminuït, sinó que creix malgrat l’avanç de la tecnologia. Així ho confirma l’Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró (Aspapel), que assegura que el consum de paper va créixer un 5,6% el 2016 respecte de l’any anterior. Segons un altre estudi de Toshiba, a Europa s’imprimeixen 50.000 fulls per segon només en horari laboral, dels quals el 45% acaba a les escombraries en menys d’un dia.

També al carrer, demana la llista de preus

Les casetes de les fires i les parades ambulants de les festes populars d’estiu tenen les mateixes obligacions que els bars i els restaurants convencionals. Els seus preus han d’estar exposats al públic i han d’incloure impostos.

QUÈ ENS HA PASSAT AMB L’HORT? ELS ESPANYOLS CONSUMEIXEN EN L’ACTUALITAT UN 40% MENYS DE FRUITA I VERDURA QUE EL 1964

Cada espanyol consumeix de mitjana 269 grams diaris de fruita i verdura, un 40% menys que el 1964, segons un informe recent de la Fundació Espanyola de la Nutrició. Entre les causes d’aquest descens hi ha la disminució general de la població i l’associació d’aquests productes a un consum enutjós o avorrit. Tanmateix, l’interès creixent per la vida saludable, els productes nous o l’augment de vegetarians podria fer que aquesta tendència reverteixi. La taronja és la fruita que més triomfa avui a les llars, mentre que el tomàquet regna entre les hortalisses.

Davant d’una vaga de pilots, pots reclamar

Molts passatgers ho ignoren, però tenen dret a reclamar a la seva companyia aèria si hi ha cancel·lacions o retards en el seu vol deguts a una vaga de personal o de pilots. Les úniques circumstàncies que eximeixen les línies aèries de la seva responsabilitat de respondre davant els clients són les considerades “extraordinàries” (com la meteorologia adversa), una categoria en la qual, segons una sentència del Tribunal Superior de Justícia d’Estrasburg, no s’inclouen en principi ni les vagues legals ni les il·legals.