Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Drets del pacient : Perquè són importants, convé conèixer-los

Ignorem què signifiquen conceptes com "consentiment informat" i dret a la lliure elecció i a la confidencialitat

On s'ha de reclamar


En cas de demora o tracte inadequat

  • Sanitat pública. S’ha de dirigir al servei d’atenció al pacient, a una associació d’usuaris, a l’Insalud o a l’organisme corresponent de la seva comunitat autònoma o al ministeri de Sanitat.
  • Sanitat privada. S’ha de dirigir al responsable del centre, a una associació d’usuaris, a la conselleria de Sanitat o a la societat mèdica amb la qual va contractar el servei.


En cas de negligència mèdica

/imgs/20030301/img.informe.03.jpg
Si la negligència o error mèdic li ocasiona perjudicis greus, tant en la sanitat pública com en la privada, l’Associació per a la Defensa del Pacient (ADEPA) recomana recórrer a la via judicial, sempre que no sigui possible una solució de mutu acord beneficiosa per al perjudicat. Un advocat especialitzat o una associació d’usuaris explicarà què s’ha de fer. La responsabilitat dels danys pot exigir-se per via civil o penal, sense descartar la via del social per la rapidesa i gratuïtat del procés. També es pot presentar una reclamació al Col·legi de Metges. El termini prescriu a l’any i mai no interromp l’acció dels tribunals.

Problemes per llistes d’espera

Les llistes d’espera són una de les principals queixes dels ciutadans. Vegem les recomanacions d’ADEPA per als seus afectats. Quan es necessiti una prova important, com una mamografia, un escàner o una ressonància, o una intervenció quirúrgica o s’hagi d’acudir a un especialista, i l’espera sobrepassi els dos mesos (per a la mamografia), tres mesos (per a l’escàner), un mes (per a la ressonància), etc., el pacient demanarà el full de reclamacions on deixarà constància escrita de la seva situació i de les seqüeles que puguin aparèixer pel retard. El dany serà antijurídic quan estigui causat per una llista mal gestionada o de durada exagerada, quan hi hagués un error en la classificació de la prioritat del malalt o quan en l’espera es produïssin empitjoraments o deterioraments de la salut que causessin seqüeles irreversibles o que reduïssin l’eficàcia de la intervenció. En aquests casos, cal iniciar una reclamació sobre Responsabilitat Patrimonial de l’Administració Sanitària per via contenciosa administrativa, en què se sol·liciti una indemnització pels danys i perjudicis ocasionats per la llista d’espera. El problema pot sorgir a l’hora de rebre aquesta indemnització, ja que, en haver sigut transferides les competències en matèria de sanitat a cada comunitat autònoma, no queda prou clar de qui és la competència en cas de negligències ocorregudes abans d’aquest procés.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions