Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Assegurances de cotxe i moto: analitzats els preus i les cobertures de deu companyies asseguradores després de sol·licitar-los 540 pressuposts : La mateixa assegurança de cotxe pot costar el doble en funció de la ciutat on es contracti

El preu d'una pòlissa a tot risc sense franquícia per a un jove de 18 anys pot superar els 6.000 euros. Per una mateixa assegurança, es pot pagar fins al triple segons la companyia que es triï. Les asseguradores més cares ofereixen les millors cobertures

Assegurances a conductors novells, cicloturistes i per sexes

Conductors novells

/imgs/20090601/tema2.jpg
Les característiques especials del primer dels conductors seleccionats (jove de 18 anys que condueix un Seat Ibiza i que mai no ha estat assegurat) van motivar que ni tan sols es facilités un pressupost en el 43% de les 60 peticions efectuades. Els pressuposts que es van poder obtenir es van moure entre els 1.487 euros de mitjana per una assegurança a tercers bàsica, 1.783 euros si és ampliada, prop dels 4.800 si s’opta per una pòlissa a tot risc sense franquícia i al voltant de 3.200 euros si amb l’assegurança a tot risc es fixa una franquícia de 214 euros de mitjana. Per tot això, si un jove d’aquesta edat i experiència desitja assegurar l’automòbil, l’opció més pràctica és incloure un dels pares com a titular.

Dificultats amb ciclomotors i motos

També es va sol·licitar un pressupost per a un ciclomotor, una Yamaha model JOG de 50 centímetres cúbics. Igual com va passar en el perfil anterior, només es va obtenir resposta positiva en 18 de les 60 trucades i consultes efectuades. Companyies com Balumba, Línea Directa, Direct Seguros, Liberty i Reale o no asseguren ciclomotors o, en el cas que ho facin, posen com a condició que el conductor no tingui menys de 25 o 27 anys. En les asseguradores que ofereixen un pressupost, el preu mitjà és de 824 euros a l’any per una pòlissa a tercers (l’única modalitat que es preveu). Encara que les diferències són abismals: dels 375 euros d’Axa als 1.230 de Mapfre.

També es van trobar dificultats amb un altre dels perfils seleccionats, un home de 35 anys amb cinc anys d’experiència al manillar d’una motocicleta de 125 centímetres cúbics, una Honda Passion. En una dotzena de trucades i consultes d’Internet, només s’ofereixen cobertures a tercers (amb un cost mitjà anual de 197 euros) i tercers ampliada (40 euros més cara que l’opció anterior).

Tarifes per sexe

/imgs/20090601/tema3.jpg
És un pensament comú la idea que els preus de les pòlisses baixen quan és una dona la titular de l’assegurança de l’automòbil. S’ha comprovat que les diferències sí que són cridaneres en el cas dels conductors novells i més joves (el preu d’una assegurança per a una noia de 25 anys amb dos anys d’experiència que vol assegurar un utilitari és tres vegades inferior al d’un jove de 18 anys sense experiència que vol assegurar un cotxe) però, a mesura que augmenten els anys de conducció, aquesta diferència disminueix. Així es va observar en la comparació entre dos perfils idèntics (persona de 55 anys amb diverses penalitzacions, una de les quals amb culpa, i conductora d’una berlina mitjana, un Volkswagen Passat), en què l’única variació era el sexe del titular. El marge de preus va dels 412 euros (a tercers) als 1.105 euros (a tot risc sense franquícia) en el cas que el titular sigui una dona, i dels 493 euros als 1.157 si és un home.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions