Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Residències per a la tercera edat: analitzades 125 de públiques, privades i concertades a 18 províncies : Continua havent-hi poques places i cada vegada són més cares

Hi ha llistes d'espera en el 70% de les residències i un 21% tenen mancances de qualitat. Els últims quatre anys, els preus de les públiques s'han encarit més, fins a un 23%, però en general continuen sent més barates i millors que les privades

Preus i diferències entre privades i públiques i taules comparatives

Pugen els preus

/imgs/20090401/tema3.jpg
Es van anotar grans diferències entre tarifes en funció de la titularitat del centre (públic, privat o concertat), de l’oferta de serveis, del tipus d’habitació que es triï (les individuals solen ser uns 100 euros més cares que les compartides) i de l’estat de salut del resident (si és dependent pagarà aproximadament 300 euros més de mensualitat). La tarifa mitjana és de 1.356 euros al mes, davant els 1.252 euros que es pagaven fa quatre anys (8% d’increment davant el 9,4% de pujada de l’IPC en el mateix període). En els centres públics, el preu és inferior, 1.174 euros de mitjana davant els 1.500 euros dels privats. En les residències concertades no es va poder aconseguir una mitjana de preu comparable a la de les privades i les públiques, ja que no totes ofereixen el mateix nombre de places públiques i el seu preu, extremadament divers, varia en funció de la situació física i socioeconòmica dels residents (per a més informació sobre tarifes mitjanes a cada ciutat, vegeu el quadre de la pàgina 36).

Millor públiques o concertades

Els centres públics i concertats són més barats i obtenen millors qualificacions que els privats en l’examen elaborat per aquesta revista. El 87% de les residències públiques i el 84% de les concertades es van valorar amb un “molt bé” o un “bé”, mentre que aquest percentatge va ser del 73% en el cas dels centres privats. Els únics quatre casos que van suspendre la prova de la revista amb un “regular” o un “malament” van resultar ser residències privades i concertades, en comparació amb les públiques que no van merèixer cap suspens. També és significativa la proporció de residències que es queden amb un mediocre “acceptable”: un 23% de les privades, un 14% de les públiques i un 12% de les concertades.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions