Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Triar el sistema de calefacció : Cal adaptar-lo a cada habitatge i zona geogràfica

La calefacció representa el 64% del consum energètic total d'una casa, despesa que es pot rebaixar si s'instal·la el sistema més adequat per a cada cas

Les baixes temperatures pròpies de l’època hivernal en què estem, han obligat que en moltes cases es posin en marxa els sistemes de calefacció. En el nostre país més d’un milió d’habitatges disposa de calefacció col·lectiva i més de tres milions disposen d’un sistema individual (electricitat, gas natural, propà, butà, fuel…), amb el consegüent increment del consum energètic.

Segons dades de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), del Ministeri d’Indústria i Energia, més de la quarta part del consum final d’energia i de les emissions de CO2, tenen el seu origen en les cases espanyoles (habitatge i vehicles). Un estudi elaborat per aquest organisme assenyala que cada família gasta generalment 1.200 euros anuals en energia i emet 4,6 tones de CO2. La suma de la despesa familiar arriba a la xifra de més de 15.000 milions d’euros, que representa un 3,5 % del Producte Interior Brut (PIB). El consum es distribueix a parts iguals entre l’habitatge i el vehicle privat.

La calefacció representa el 64% del consum energètic total d’una casa; una despesa excessiva que es pot rebaixar si fem un ús correcte dels sistemes de calefacció. Triar el sistema de calefacció més adequat per a cada habitatge i família és una tasca que requereix un conscienciós estudi de les característiques de la nostra llar, del cost que estem disposats a assumir i del tipus de clima del lloc on residim. L’oferta és àmplia i hi ha sistemes per a totes les necessitats.

L’energia elegida per a escalfar el 34% de les cases espanyoles és el gas natural. Catalunya, Madrid, el País Basc, Cantàbria i les illes Balears, són, per aquest ordre, les comunitats autònomes que fan un ús més gran del gas natural com a font de calefacció. L’electricitat és la font d’energia per la qual han optat comunitats amb una climatologia més benèvola, amb un percentatge del 12% del consum energètic total. A les illes Canàries, Andalusia, Múrcia, Extremadura i les illes Balears la majoria dels habitatges tenen en l’electricitat la seva font de calor.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions