Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si deseas que resolvamos tu caso en la revista EROSKI CONSUMER ponte en contacto con nosotros. Sólo serán respondidas y publicadas las consultas que desde la revista EROSKI CONSUMER consideremos más interesantes.

: Els usuaris tenen dret a un pressupost de reparació per escrit

Tinc un aparell de vídeo espatllat i l'he portat al servei de reparació corresponent. En demanar un pressupost per a saber si valia la pena arreglar-lo, em van dir que només m'oferien un pressupost si la reparació superava els 60 euros. Si l'import era inferior, ells me l'arreglaven sense avisar. Sospito que la quantitat final serà pròxima als seixanta euros, però lleugerament per sota. Puc exigir alguna cosa o he d'acceptar el que em van dir?

El procediment del Servei de Reparacions no s'ajusta estrictament a la normativa, en concret al Reial Decret 58/1988 de 29 de gener sobre serveis de reparacions d'aparells d'ús domestic. Conforme a aquest Reial Decret, els usuaris tenen dret a un pressupost previ escrit que tindrà una validesa mínima de trenta dies des de la data de comunicació a l'usuari. En aquest cas, com que s'ha sol·licitat pressupost previ, el servei de reparacions està obligat a entregar-lo en un termini màxim de cinc dies hàbils. No obstant això s'ha de pagar l'import de l'elaboració del pressupost si finalment no s'accepta. En el cas que no s'admeti el pressupost, l'aparell haurà de tornar-se en les mateixes condicions en què va ser entregat i pagar el pressupost. Com a import del dit pressupost, podran cobrar a l'usuari, com a màxim, per a petits aparells d'ús domèstic, quinze minuts del valor del temps de treball; per a línia blanca trenta minuts, i per a línia marró i electrònica (vídeo), seixanta minuts. Aquests serveis estan obligats a exhibir el públic, de forma visible, els preus aplicables per temps de treball i les despeses de transport i/o desplaçament, si és procedent i els preus d'aquells altres serveis oferits, així com els recàrrecs per treballs efectuats amb caràcter d'urgència o fora de la jornada normal, a petició de l'usuari. Els preus hauran d'incloure tot tipus de càrregues o gravàmens, excepte l'IVA. També han d'exhibir llegendes que especifiquin el següent: "Tot usuari té dret a un pressupost previ escrit de les reparacions o serveis que sol·liciti. L'usuari quedarà obligat al pagament per l'elaboració del pressupost només quan, després d'haver-lo sol·licitat, no fos acceptat".

L'incompliment d'aquesta normativa es considera infracció, i si es considera procedent, es pot sol·licitar el full de reclamacions que es remetrà a les autoritats competents en matèria de consum del municipi.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions