Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Viatjar: danys i pèrdues en l'equipatge : Adéu maletes, adéu

La indemnització màxima per pèrdua d'equipatge és de 1.160 euros si es viatja amb avió, de 365 euros si es va amb autobús i inexistent al tren si les maletes no es facturen

/imgs/20090301/informe.jpg
El viatge perfecte, les vacances somniades es poden convertir en un malson si l’equipatge s’extravia de camí. Qui més qui menys ha sofert les conseqüències d’un retard en el lliurament de les seves maletes, de la pèrdua de l’equipatge en un aeroport o del robatori en una estació ferroviària o d’autobusos. La prioritat hauria de ser fer tot els possibles perquè aquestes situacions no ocorreguessin, però l’ésser humà és imperfecte, sobretot quan treballa. De poc serveix que l’usuari estigui atent i vigili el que passa amb el seu equipatge en cada moment si després, una vegada confiat el destí de les seves maletes a l’empresa que ha de fer el transport, aquesta l’extravia. És per això que els consumidors s’han de plantejar què fer quan els comuniquen que el seu equipatge s’ha extraviat o arriba amb retard.

No es tracta només de conèixer els drets del viatger davant d’aquestes incidències i així poder exigir la indemnització pertinent, sinó de buscar fórmules, de vegades molt senzilles, perquè aquests desagradables imprevists no suposin la interrupció o l’anul·lació de les vacances. Col·locar algunes peces de roba en l’equipatge del nostre acompanyant o dividir la càrrega entre l’equipatge de mà i el que es factura són, entre d’altres, mesures pràctiques perquè els efectes més personals es mantinguin sota la nostra vigilància durant tot el recorregut, inclosos els viatges amb tren i autobús. Perquè la pèrdua de l’equipatge no és exclusiva dels aeroports, encara que la inexistència d’estadístiques referides a aquesta deficiència del servei en altres mitjans de transport pugui induir a pensar-ho. L’Associació d’Aerolínies d’Europa assenyala Heathrow com l’aeròdrom en què més valises s’extravien a Europa. Al de Madrid-Barajas es perden 15 maletes per cada 1.000 passatgers. Per companyies, Ibèria en perd 11,1 per cada mil passatgers i Spanair 10,9, quan la mitjana de la UE se situa en 15,5. Davant de situacions com les descrites convé tenir en compte quins són els drets del viatger a qui extravien l’equipatge, tant si decideix desplaçar-se amb avió com si ho fa amb autobús o tren.

Paginació dins d’aquest contingut

  •  No hi ha cap pàgina anterior
  • Ets a la pàgina: [Pàg.. 1 de 4]
  • Ves a la pàgina següent Si viatja amb avió »

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions