Bloc: La xica de la tele / "Geek" / Pàgina: "Les fotos de Micaela de la Maza"

1 Gener de 2007

Bloc: La xica de la tele / "Geek" / Pàgina: "Les fotos de Micaela de la Maza"

CADA MES UN BLOC:

La xica de la tele: blog per a televidents rebels

/imgs/20070101/img.nntt01.jpgSusana Alosete va entrar en el món dels blocs gairebé pel costum de veure el seu marit (l’analista tecnològic Enrique Dans) escriure el seu. Però en comptes de seguir els seus passos, ella no es va declarar una “victima de la tecnologia” i va optar per fer de la televisió el tema principal i únic de la seua bitàcola. Així, Alosete parla des d’Internet de coses que estan “fora” d’Internet.

O no? Doncs no està gens clar, perquè molts dels destinataris d’aquest bloc són aquells aficionats a les sèries de televisió que mai veuen la televisió: els televidents rebels. És a dir, els consumidors dels paquets de sèries i programes que es venen en DVD o que es comparteixen en la xarxes P2P; tan nombrosos els uns com els altres. Aquests, a través de “La Chica de la Tele”, poden assabentar-se de totes les novetats que des dels Estats Units es preparen per a les pròximes temporades.

Però no tan sols de novetats es parla en aquest bloc; també hi tenen cabuda tot tipus de notícies relacionades amb el món televisiu i els seus mites: pàgines de sèries, artistes, els nous formats de suport òptic (HD-DVD, Blu Ray) per veure les sèries, etcètera.

EL CONCEPTE DEL MES

“Geek”

Els “geeks” estan datats en la biblografía universal des que al 1969 el sociòleg i professor de programació del MIT (Institut Tecnològic de Massachusetts) Joseph Weizenbaum va descriure en el seu llibre “Computer Power and Human Reason” alguns dels seus alumnes, que eren complets obsessos de la computadores, com a “víctimes d’un trastorn”.

Els símptomes de la malaltia “geek” eren la passió per la tecnologia, els vols espacials, la ciència ficció i altres formes culturals que combinaven les “lletres” amb les “ciències”. Els “geeks” eren a més callats i esquerps, inadaptats al medi social, i eren capaços de passar-se dies sencers amb les seues nits davant l’ordinador construint llenguatges de programació. No sortien en parella, no els preocupava el seu aspecte físic… En resum, eren un desastre.

Però ha plogut molt des de llavors, tant que un d’aquells “geeks” és avui l’home més ric del món (Bill Gates); un altre és i serà un dels més influents agitadors del segle (Richard Stallman) i un parell d’ells (Steve Jobs i Steve Wozniak) manegen gran part del negoci de la música a través d’un dels seus invents i la seua marca, l’iPod i Apple. Aquests joves “quatre ulls” dels anys setanta, més intel·ligents que la majoria dels seus companys de classe, una mica inadaptats i maldestres en les relacions socials, es veuen representats ara en una legió de milions de joves que han trobat en Internet l’arma perfecta per donar el seu particular cop d’estat a la societat i colonitzar-la.

En l’actualitat, “geek” és un concepte molt menys pejoratiu, i fins i tot té caires de modernitat. Ser “geek” és una manera d’estar a l’última, de saber el que passa abans que els altres. Altres formes més pejoratives de denominar aquest grup social puixant són “nerd” (que es refereix a la malaptesa social d’alguna gent molt intel·ligent) o “friqui” (una persona amb gustos minoritaris, rars, una mica extravagants i de vegades fins i tot ridículs).

LA PÀGINA DEL MES

Les fotos de Micaela de la Maza

/imgs/20070101/img.nntt02.jpgL’obra de la fotògrafa i guionista cinematogràfica sevillana resident a Madrid Micaela de la Maza destaca per la capacitat per a captar allò casual i al mateix temps curiós de la vida quotidiana i del paisatge urbà. De la Maza congela en el temps instants, angles o jocs d’ombres que a la majoria de les persones els passarien desapercebuts, amb resultats divertits, sorprenents i fins i tot commovedors. Ella els converteix en art i els exposa en la seua pàgina personal, on es pot apreciar una extensa mostra del seu treball. Les fotos, a més, estan a la venda i l’autora accedeix a imprimir-les en la grandària i el suport que preferisca el client.