Bloc: La Fragua / Videojoc multijugador en línia / Vídeo: "Nou mesos de gestació" / De compres alternatives en línia

1 Desembre de 2006
Img internet listado 315

Bloc: La Fragua / Videojoc multijugador en línia / Vídeo: "Nou mesos de gestació" / De compres alternatives en línia

CADA MES UN BLOC:

La Fragua

“La Fragua” és el bloc d’Antonio Fraguas Garrido, periodista digital i fill del conegut humorista Forges. Aquest bloc, més que de periodisme pur i dur, va de casualitats quotidianes, reflexions personals i observacions que l’autor fa a peu de carrer. En tant que també inclou fotografies es pot anomenar “fotobloc”, és a dir, un bloc amb il·lustracions gràfiques. Tal com resa la capçalera de la pàgina (“Estratègies per a acceptar la mort. Pensament absurd. Política en sentit grec. Cura d’un mateix”), “La Fragua” és un quadern en què l’autor reflexiona sobre els grans temes que preocupen el ciutadà d’una ciutat com Madrid, i ho fa passejant per l’asfalt i observant, o també amb el comandament del televisor a la mà, fent zàping i destacant tot allò de bo o de dolent que hi troba. De pas, l’autor de “La Fragua” no perd l’oportunitat de reflectir l’actualitat periodística i destacar aquelles notícies que li semblen més rellevants.

EL CONCEPTE DEL MES

Videojoc multijugador en línia

La majoria de la gent coneix el concepte de videojoc com un programa molt sofisticat que s’activa introduint un CD en un ordinador o una consola de videojocs i que amb posterioritat es reflecteix com a imatges en un monitor i es maneja o bé amb un control o bé amb el teclat de l’ordinador. No obstant això, aquest concepte està evolucionant profundament en dos sentits. Fins fa poc podien participar com a molt dos contendents en un mateix videojoc, i aquest quedava limitat a la capacitat d’emmagatzemament d’informació del disc òptic (4,7 gigabytes). En canvi, la variant de videojoc multijugador en línia significa que el joc no es carrega des d’un disc òptic, sinó que s’hi accedeix des d’Internet, ja que és on està allotjat. El jugador paga una quota mensual per poder jugar. D’altra banda, el fet que el joc estiga en xarxa permet interactuar amb nombrosos jugadors alhora perquè tots accedeixen al mateix temps al mateix lloc web. Les possibilitats del joc es multipliquen i la personalitat de cada jugador ha d’estar perfectament perfilada per a distingir-se dels altres. En resum, el joc es desenvolupa en una autèntica realitat virtual, que fins i tot genera ja milions de dòlars en subhastes de crèdits per jugar o en publicitat que algunes empreses introdueixen en els videojocs. Com a màxims exponents d’aquesta modalitat hi ha Second Life (on el jugador recrea literalment una segona vida virtual) o World of Warcraft (que es desenvolupa en un món en guerra permanent).

EL VÍDEO DEL MES

“Nou mesos de gestació”

/imgs/20061201/img.nntt.03.jpg Una nova moda a Youtube.com és fer-se una o més fotos diàries durant un any i posteriorment ajuntar-les en un videomuntatge perquè es veja l’evolució física de la persona durant aquest període de temps. Hi ha gent que es fotografia la cara, altres el jersei o els cabells. L’autora del vídeo ha fotografiat l’evolució de la seua panxa durant la gestació del seu embaràs fins al final. El vídeo acaba feliçment amb el bebè als braços.

NAVEGAR A LA CARTA:

De compres alternatives en línia

Un dels efectes de la xarxa i de la cultura Web 2.0 (o Internet Social) ha sigut l’explosió DIY, sigla que correspon a l’expressió Do It Yourself -Fes-ho tu mateix- i el retorn de la roba i els objectes exclusius, fets a mà. Aquests són alguns dels llocs on es poden trobar coses interessants.

/imgs/20061201/img.nntt.04.jpg

Etsy:

A Etsy es pot comprar i vendre pràcticament qualsevol cosa, sempre que s’haja fet o modificat a mà, o es tracte d’una peça exclusiva i original i, per tant, difícil de trobar en una altra botiga. Les estrelles són els complements de punt (bosses de mà, guants i gorres), els quaderns i el paper pintat; els ninos de croché i de pelfa i els screen prints, una modalitat d’impressió sobre tela amb efectes molt interessants.

/imgs/20061201/img.nntt.05.jpg

Cafepress:

Cafepress va ser la primera pàgina web a pensar que el millor model de samarreta que un usuari pot tenir és el que s’haja dissenyat ell mateix. Sota aquesta premissa van llançar el seu negoci a la xarxa esperant tenir èxit. No es van equivocar, i des que van aparèixer al 1999, l’empresa ha crescut fins a arribar als dos milions i mig de socis. L’usuari posa el logotip i ells posen la tela. Altres empreses han seguit el seu exemple amb èxit diferent.

/imgs/20061201/img.nntt.06.jpg

Shopify:

Es tracta d’una empresa que ofereix una plantilla matriu amb totes les eines per a dissenyar botigues en línia; una eina semblant al web Blogger per als blocs. L’usuari tria un dels dissenys proposats (n’hi ha sis) o els modifica amb un editor especial molt senzill. Una vegada acabada la decoració de la botiga, n’hi ha prou de pujar les fotos dels productes al servidor i arrossegar-les als departaments corresponents, amb els preus de compra i d’enviament. Shopify cedeix el servei i l’ample de banda i s’encarrega de totes les transaccions bancàries, des del pagament amb targeta fins als comptes de Paypal.