Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si vols que resolguem el teu cas en la revista EROSKI CONSUMER posa’t en contacte amb nosaltres. Només es respondran i es publicaran les consultes que des de la revista EROSKI CONSUMER considerem més interessants.

: El caixer automàtic va lliurar 50 euros menys i el banc no se'n fa càrrec

Vaig intentar extreure 150 euros del meu compte en un caixer automàtic, però va expulsar només 100 euros, encara que va fer un dèbit de 150 euros. Quan vaig reclamar em van informar que farien l'arqueig del caixer. Vaig telefonar una altra vegada i em van dir que les quantitats del caixer quadraven perfectament. Per aquesta raó volia saber on puc reclamar, ja que en el meu compte apareix que tinc 50 euros menys i aquests mai van sortir del caixer.

/imgs/20061201/img.consultorio.01.jpgLa primera acció és dirigir-se per escrit fefaent al Servei d'Atenció al Client o al Defensor del Client del banc plantejant la reclamació, de la qual cosa la persona afectada es pot informar a la seua sucursal. Convé que conserve una còpia segellada de la queixa i si en dos mesos no obté una resposta satisfactòria pot acudir al Servei de Reclamacions del Banc d'Espanya, en la central -C/ Alcalà núm. 48, 28014 Madrid- o en qualsevol altra de la xarxa de sucursals. Disposa de formularis i més informació a www.bde.es. El procediment és gratuït i pot reclamar qualsevol persona, nacional o estrangera, en condició d'usuari del servei bancari degudament identificat. El Banc d'Espanya sol·licitarà al banc en qüestió que faça les seues al·legacions respecte a la seua queixa i a partir d'aquí haurà de resoldre en un termini de tres mesos. Encara que l'informe que emeta el Banc d'Espanya no és vinculant per a les entitats reclamades, en la majoria de vegades rectifiquen i admeten les recomanacions del Servei de Reclamacions del Banc d'Espanya.

La persona afectada pot al·legar la Recomanació 88/590 relativa als sistemes de pagament i en particular a les relacions entre titulars i emissors de targetes, on es diu que és indispensable que les operacions efectuades amb targetes es consignen en un registre, de tal manera que en quede constància i puguen rectificar-se els errors. Afegeix a més que com que el titular no té accés a aquests registres, l'obligació de provar que una determinada operació ha sigut correctament registrada i comptabilitzada, sense que s'haja vist afectada per cap avaria tècnica o qualsevol altra anomalia, correspon a l'emissor de la targeta.

També en el Codi de Bona Conducta sobre la protecció dels consumidors en matèria de mitjans de pagament s'indica que si el posseïdor de la targeta al·lega que una transacció s'ha fet de forma incorrecta, l'emissor haurà de mostrar, mitjançant extracte d'un registre intern, que l'operació va ser registrada i anotada fidelment en els comptes i no va sofrir cap avaria o deficiència.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions