Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

: Uns de més còmodes i d'altres de més absorbents

Els protectors íntims, els utilitzen les dones com a complement al tampó o compresa per als dies inicials o finals del cicle menstrual o, simplement, com un element més de la higiene íntima diària. S'han analitzat huit protectors (Ausonia, Evax, Carefree, Alia, Afectiva, Lisa, Nivex, Tittilei), en formats que contenen entre 20 i 30 unitats. Els preus diferixen molt, des de les 3 pessetes per unitat (Tittilei) fins a les 9 pessetes d'Evax i Ausonia. En realitat, hi ha dos grups de preus: els que costen 5 pessetes o menys per unitat (Tittilei, Alia, Lisa i Nivex) i els que ixen a 8 o més pessetes: Carefree, Evax i Ausonia.

Estos protectors íntims destaquen en l'adaptació a la fisonomia de la dona (els huit obtenen bones qualificacions) i en l'embalatge. Lisa, Carefree, Ausonia i Evax absorbixen i protegixen de la humitat molt menys que els altres quatre, encara que per a moltes usuàries esta prestació és poc important.

Quant al concepte del producte o tecnologia de fabricació (tipus de coixí uns de més absorbents, d'altres de més còmodes de portar, pes total del producte, pes del coixí i espessor mitjana del producte pla), destaca positivament Ausonia, mentre que Afectiva i Lisa no arriben a l'aprovat. D'altra banda, la capacitat d'adherència del protector va ser insuficient només en Lisa.

Després de ponderar tots els resultats segons la importància que les usuàries concedixen a cada apartat d'este producte, es conclou que sis són globalment satisfactoris i que només dos, Carefree i Lisa, es queden en correctes. Els estudis de mercat assenyalen que les consumidores concedixen especial importància a l'adaptació dels protectors íntims a la seua anatomia i al concepte del producte. Els seguixen en preferència, però ja a distància, l'adherència i la capacitat d'absorció. I, amb una importància residual, l'embalatge. Estes consideracions han determinat la qualificació global de cada protector.

Els que millor s'adapten a l'anatomia de la dona són Afectiva, Evax i Ausonia. Els més ben concebuts tecnològicament són Ausonia. Els que millor s'adherixen a les bragues o slips de la usuària, els d'Alia. Els que més absorbixen, Afectiva, Alia, Tittilei i Nivex. I els que oferixen un embalatge més ben dissenyat, Evax i Ausonia. Una volta ponderats tots els resultats, les eleccions més recomanables són els dos més barats, Alia i Tittilei, tots dos amb una qualitat satisfactòria, encara que per a les usuàries que utilitzen a diari este producte, Ausonia (molt més cars, a 9 pessetes cada un) és una opció interessant.

L'important és el concepte

Les mostres es dividixen en dos grups segons el tipus de coixí (material absorbent intern) amb què estan fabricades. El coixí fluff, amb pasta de paper desfibrada, respon a un protector orientat a l'absorció i adequat per a l'ús durant els primers i últims dies del cicle menstrual, mentre que el coixí airlaid, amb buata de cel·lulosa i fibres sintètiques, que pot anar o no acompanyat de material superabsorbent, correspon a protectors més prims i anatòmics, menys enfocats a l'absorció i més a un ús diari tan còmode com siga possible. Nivex, TittiLei, Alia i Afectiva presenten un coixí fluff, mentre que Evax, Ausonia, Lisa i Carefree són de tipus airlaid. Els protectors tipus airlaid presenten un pes total menor que els tipus fluff (2,2 grams davant 3 grams de mitjana), i així mateix un pes menor del coixí (1 gram davant 1,8 grams). També l'espessor és inferior (1,8 davant 2,3 mm). Per tant, els tipus airlaid van més en consonància amb les preferències de les usuàries, ja que, en general, són millors en els aspectes que estes consideren més importants: adaptació a l'anatomia i concepte del producte. Destaca clarament Ausonia, ja que els tres aspectes que determinen el concepte (pes total, pes del coixí, espessor) mostraren un nivell molt satisfactori. Afectiva i Lisa, els de pitjor concepte, obtingueren un "insuficient": Afectiva per una espessor i pes de coixí i pes total excessius i Lisa per un pes i una espessor totals molt reduïts (1,6 i 1,2 grams, respectivament). En els restants, el concepte es va considerar només correcte. El motiu principal va ser l'excés: d'espessor mitjana (Carefree, Tittilei i Nivex), de pes del coixí (Evax, TittiLei, Nivex, Alia i Afectiva), i de pes total (Alia i Afectiva).

Quatre absorbixen poc, però això pot no ser essencial

Es realitzà un test de simulació d'ús mitjançant maniquins dissenyats per a esta prova, i utilitzant dos líquids d'absorció (plasmión o plasma sintètic, i orina de síntesi). En les proves, es va partir d'una estimació del fluix menstrual mitjana amb utilització i sense de contraceptius, i amb fluix diürn i nocturn. Els resultats corresponen al volum de líquid que absorbix el protector íntim abans de saturar-se i vessar. De tota manera, la importància d'esta prestació varia segons l'ús que es faça del protector: si s'usa com a complement al tampó o com un element més de la higiene íntima diària. Esta elecció influïx en la concepció del producte pel fabricant i en la seua apreciació per la usuària.

En general, els coixins fluff absorbixen més, fet que pot deure's al major volum del protector i a les característiques del material, que afavorix la difusió del líquid. En els airlaid, l'absorció del coixí pot augmentar amb la utilització de superabsorbent, que es va trobar només a Evax. Ja en els resultats, Alia, Afectiva, Nivex i TittiLei van mostrar capacitats d'absorció molt elevades, així com bona protecció davant la humitat. Evax, Ausonia, Carefree i Lisa mostraren, per la seua part, una molt menor capacitat d'absorció.

Si atenem a l'absorció-dia (absorció mitjana de l'absorció en posició alçada i en posició asseguda), va ser molt elevada a Nivex i TittiLei, i important en Alia i Afectiva. A Evax i Ausonia va ser inferior, i molt baixa a Carefree. D'altra banda, quant a la protecció davant la humitat al contacte, Evax, TittLei, Nivex, Afectiva i Alia mostraren un 100% de protecció, mentre que en Lisa i Ausonia fou bastant baixa (47 i 37% respectivament).

En resum, la capacitat d'absorció i protecció davant de la humitat va ser excel·lent a Afectiva, Alia,TittiLei i Nivex i escassa en Lisa, Carefree, Ausonia i Evax.

Lleugers, prims i anatòmics, millor

Les huit mostres s'adapten correctament a l'anatomia de la dona. Destacaren Lisa, Afectiva, Ausonia i Evax. La mida és important. La llargària d'estos protectors varia entre els 147 i 148 mil·límetres de Nivex i Tittilei i els 160 d'Afectiva. En amplària total, els 66-67 mil·límetres són el més habitual, encara que Tittilei, Nivex i Alia són més amples. A la part més estreta, les mesures són semblants, entre 51 i 54 mil·límetres. Quant al coixí o material absorbent interior, Nivex, TittiLei i Ausonia tenen només entre 129 i 131 mil·límetres, mentre que a Afectiva és el major (150 mil·límetres). En la seua part més estreta, el coixí mesura entre 38-39 mil·límetres (Evax, Ausonia) i 44 mil·límetres (Alia, Nivex i Carefree). Totes estes mesures representen una bona adaptació a l'anatomia de les usuàries. Lisa, Afectiva, Evax, Ausonia, i Carefree van aconseguir valoracions molt satisfactòries en l'adaptació anatòmica. Nivex, TittiLei i Alia són correctes, però un poc inferiors. En les dos primeres mostres, el motiu fou la seua menor longitud i excessiva amplària, mentre que en Alia va ser la seua amplària, un poc excessiva.

Algunes oferixen altres prestacions. Així, Alia i Afectiva es declaren ultra, fent referència a una menor espessor, mentre que en Carefree ressalta el seu caràcter transpirable (permeable a l'aire, però no al líquid). D'altra banda, Evax i Ausonia contenen barreres laterals de teixit.

Que no es moga

Quant al poder adherent, Alia i Afectiva destaquen pel seu bon comportament: la banda de goma d'enganxar té una amplària adequada, s'adherixen bé i es mantenen sense problemes en portar-los posats, i són fàcils de desenganxar quan es volen retirar després de l'ús. Al contrari, en Lisa (única mostra que suspén en este apartat) les dimensions de la banda de goma d'enganxar eren reduïdes, fet que contribuïx que resulte massa fàcil desenganxar el producte una vegada utilitzat. A Nivex i TittiLei, les dimensions de la banda de goma d'enganxar també van ser inadequades, però el seu comportament d'adherència fou correcte, tant en desenganxar-lo després de l'ús com en portar-lo. Quant al fet que el producte es mantinga al dur-lo posat, el comportament va ser excel·lent en Alia. Els menys satisfactoris en este aspecte van ser Evax i Ausonia, que s'enganxen massa. Finalment, en tots es constatà arrancament de fibres del teixit de la braga, però en cap cas va haver-hi transferència del material adhesiu a esta peça íntima.

Bon embalatge

Quant a l'embalatge, les millors valoracions corresponen a Evax i Ausonia, perquè són molt fàcils de tancar una vegada oberts i perquè disposen d'un pretall del cartró que facilita l'obertura per part de la usuària. A més, tant Evax com Ausonia inclouen en el seu envàs un esquema explicatiu del producte que indica clarament les seues característiques, i el número de lot, cosa que facilita el seguiment del producte en cas de problema o reclamació. En la resta de mostres, l'embalatge va ser correcte o satisfactori.

Paginació dins d’aquest contingut

  •  No hi ha cap pàgina anterior
  • Ets a la pàgina: [Pàg.. 1 de 3]
  • Ves a la pàgina següent En síntesi »

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions