Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Accidents de circulació i companyies d'assegurances : Quan informar es complica

L'àmplia casuística de sinistres i el nostre desconeixement de les condicions de l'assegurança motiven que informar es converteixi en una tasca difícil i problemàtica

/imgs/20020201/informe01.jpg
Al contrari del que pugui semblar, contractar una assegurança d’automòbil -comesa que (si volem fer-ho bé) requereix posar-se en contacte amb diverses companyies asseguradores i comparar les seves cobertures, tarifes i condicions- és la part més senzilla de la nostra relació amb les companyies d’assegurances. El primer comunicat d’accident pot revelar a l’usuari si ha fet o no un bon fitxatge, ja que la companyia d’assegurances ha de respondre a les cobertures contractades. Aquest primer comunicat pot esdevenir un moment de descobriment per al client, que es troba amb límits a les indemnitzacions, i amb condicions per cobrar les cobertures o amb excepcions insospitades recollides en aquella lletra tan negreta i petita com poc llegida.

Considerant l’alta sinistralitat del nostre país (el 2000 es va superar la mitjana europea i va suposar per a les companyies d’assegurances un desemborsament de 6.000 milions d’euros) i l’àmplia i variada casuística d’accidents, més val dedicar mitja hora a llegir les clàusules de la nostra pòlissa. Sabrem així com actuar davant circumstàncies poc freqüents (què passa si col·lisiona contra nosaltres un vehicle sense assegurança), a qui demanar responsabilitats si ens roben el cotxe i apareix amb desperfectes o què cal fer si, en cas que requerim assistència jurídica, dubtem del bon fer dels advocats de la nostra companyia i ens estimem més contractar-ne un pel nostre compte.

Consorci de Compensació d’Assegurances. Aquest organisme estatal fa la funció d’assegurador directe de riscs extraordinaris que, per la seva envergadura, serien inassumibles per a les companyies d’assegurances (catàstrofes naturals, actes de terrorisme, riscs nuclears…) i d’altres circumstàncies (clients que cap entitat d’assegurances accepta a causa de la seva sinistralitat potencial, vehicles oficials d’estat…). També funciona com assegurador indirecte i es fa càrrec subsidiàriament de l’assegurança obligatòria (en casos com danys causats per vehicles desconeguts o de companyies en fallida). Els diners per abonar les eventualitats esmentades s’obtenen d’un fons comú des del qual el Consorci abona les indemnitzacions pertinents. Encara que no ho sapiguem, part de la prima de la nostra assegurança alimenta aquest fons comú.

Paginació dins d’aquest contingut

  •  No hi ha cap pàgina anterior
  • Ets a la pàgina: [Pàg.. 1 de 3]
  • Ves a la pàgina següent Què cal fer si... »

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions