Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Vacances escolars de Nadal : Nadal i xiquets: una mica més que regals i televisió

Les vacances de Nadal són una alegria per als xiquets i una preocupació per a moltes famílies amb dificultats per a conciliar la vida laboral i la familiar

Videojocs, el regal estrella de cada Nadal

/imgs/20081201/informe3.jpg
Ni nines, ni cotxes de carreres, ni pel·lícules de DVD o llibres. Els videojocs són el producte més demanat com a regal; a hores d’ara, es distribueix el 40% de les vendes anuals de tot el sector, en la seua majoria de fabricació japonesa i nord-americana. A Europa, Espanya manté el quart lloc en vendes de programes interactius i venda de consoles, per darrere del Regne Unit, Alemanya i França, fins al punt que el consum de videojocs suposa al nostre país el 54% del total de l’oci audiovisual, per sobre del volum de taquilla de les sales de cinema, les vendes de discs de música o de pel·lícules en DVD. La varietat de formats en què s’han comercialitzat els videojocs, per a totes les edats, gusts, circumstàncies i butxaques els converteixen en un dels productes més utilitzats i més desitjats pels més petits.

Com amb la televisió, l’ús dels videojocs requereix l’adopció d’un conjunt de pautes responsables:

  • No els demonitzem. Els videojocs tenen un alt valor pedagògic perquè poden ajudar a l’assimilació de conceptes abstractes, geomètrics o matemàtics. A més, constitueixen un estímul per a desenvolupar l’interès intel·lectual, musical o estètic.
  • Cal comprar aquells que estiguen d’acord amb el contingut i l’edat dels xiquets.
  • Familiaritzem-nos amb les classificacions dels jocs i les declaracions de privacitat, i revisem els termes d’ús acceptable dels llocs de joc en xarxa.
  • Controlem el contingut dels videojocs que ens demanen els fills a fi de conèixer els missatges a què s’exposen, perquè poden ser violents, sexistes o racistes
  • Observem qui són els seus companys de joc. Col·loquem l’equip o la consola de jocs en un lloc des del qual puguem supervisar fàcilment l’activitat.
  • Fomentem l’ús de videojocs que permeten la participació de més d’un jugador. Intentem que el xiquet no jugue mai sol, ja que aquesta és una manera de socialitzar-lo amb els amics, els pares i els germans.
  • Limitem el temps de l’ús dels videojocs. És recomanable que no hi juguen més de 30 a 60 minuts al dia, amb descansos cada 20 o 30 minuts.
  • Vigilem l’intercanvi de videojocs entre amics i els programes que es poden baixar d’Internet.
  • En cas de lloguer, com que els videojocs s’entreguen sense caràtules, hem de gaudir del joc amb els fills per a poder valorar-lo, ja que totes les indicacions sobre el contingut no s’entreguen amb el joc.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions