Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

: L'afaitada és més suau i segura amb les maquinetes cares 

Els fabricants saben el que els usuaris busquen (que siga eficaç, que repele bé, que tinga cura de la pell i siga còmoda d'usar) i, després de costosos processos d'investigació tecnològica, proposen millores que comuniquen mitjançant les seues tenaces campanyes de màrqueting. Davant de tanta novetat i diversitat, es fa complicat elegir.

CONSUMER ha analitzat i comparat huit maquinetes: tres de no recarregables de doble fulla i cinc de recarregables. D'estes últimes, quatre eren de doble fulla i una, Gillette Mach3, de triple fulla. Quant a l'adaptació de la maquineta al contorn del rostre de l'usuari, tres (Lea, Wilkinson Extra II i Gillette GII Plus) tenen les fulles fixes; les altres són basculants.

Les diferències de preu són molt importants: cada maquineta Lea costa només 16 pessetes (és molt més barata que les altres dos no recarregables, Wilkinson Extra II i Gillette Blue IIPlus) mentre que per la Gillette Mach3 amb dos recanvis s'ha de pagar 968 pessetes, i cada recanvi posterior ix a 258 pessetes. Les altres quatre recarregables (Wilkinson FX Performer, Wilkinson Protector 3 D, Gillette Contour Plus i Gillette II Plus) són més econòmiques, però bastant més cares que les no recarregables. En realitat, el barat o car que resulte cada maquineta dependrà molt del nombre d'usos que cada consumidor n'obtinga.

S'han estudiat al laboratori les característiques d'estes maquinetes: dimensions, angles d'afaitada, força de tallada, envelliment de les fulles, adaptabilitat dels recanvis a diferents maquinetes.... Les prestacions i aptitud a l'ús (que repelen bé, suavitat, comoditat, irritabilitat...) es van determinar mitjançant una prova pràctica realitzada per un panell d'usuaris entrenats per a analitzar este producte. La millor de totes és Gillette Mach 3, la més cara i única amb triple fulla. Destaca tant en les seues característiques com en l'aptitud a l'ús. El panell d'usuaris ha definit la seua afaitada com "flexible, adaptable, còmode, suau i eficaç". És l'única amb fulles que adopten la posició gradualment respecte al pla de contacte amb la pell de l'usuari, fet que convertix l'afaitada en senzill, suau i segura. Només té un defecte seriós: és la que pitjor envellix, ja que després d'un mateix nombre d'usos (deu, a la prova) és la que perd més capacitat de tallada.

La segona millor és Wilkinson FX Performer (recarregables i de doble fulla basculant), precisament la segona més cara. Les seues característiques són satisfactòries i no envellix tan ràpidament com Gillette Mach3. A més, l'afaitada que deixa és eficaç i suau. Els usuaris l'han situat darrere de Wilkinson Protector 3 D, en la qual van destacar la seguretat de l'afaitada i el seu disseny ergonòmic. Esta última, de preu similar a la FX Performer, és tecnològicament molt bona, però la seua capacitat de tallada és escassa.

Entre les no recarregables, la millor és Wilkinson Extra II, a 66 pessetes la unitat, que proporciona "una bona afaitada, còmoda i ergonòmica".

En quatre mostres (les d'un sol ús Lea i Gillette Blue II Plus, i a Gillette Contour Plus i Gillette II Plus) els usuaris van comprovar certa propensió a generar talls i/o irritacions a la pell. La pitjor maquineta és Lea (no recarregables amb doble fulla fixa i única sense banda lubrificant), les característiques tècniques de la qual són insatisfactòries i que va ser la menys valorada pels usuaris. Ara bé, Lea és també la més barata: costa només 16 pessetes cada una, mentre que les altres no recarregables suposen 66 pessetes (Wilkinson Extra II) i 95 pessetes (Gillette Blue II Plus). Esta última té la seua doble fulla basculant, però oferix pitjors prestacions que Wilkinson Extra II, amb fulles fixes.

Paginació dins d’aquest contingut

  •  No hi ha cap pàgina anterior
  • Ets a la pàgina: [Pàg.. 1 de 3]
  • Ves a la pàgina següent  »

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions