Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Comprar una vivenda, hui : Els crèdits hipotecaris barats són cosa del passat

La compra de vivenda és l'objectiu prioritari i la decisió econòmica més important de milions de persones, ja que afectarà notablement la seua qualitat de vida i la seua butxaca durant deu, quinze o fins i tot més anys.

/imgs/20000401/tema01.jpg
Això no obstant, els recursos econòmics dels ciutadans interessats a adquirir una vivenda es veuran influïts de manera molt desigual depenent del lloc en el qual decidisquen fer-ho, ja que les diferències en el preu dels pisos són enormes d’una ciutat a una altra. Sense anar més lluny, el metre quadrat de vivenda nova costa de mitjana (dades de l’any passat, les de 2000 no estan disponibles) a San Sebastià, Vitòria, Madrid i Barcelona més de 250.000 pessetes, mentre que en ciutats com Badajoz, Lugo i Cáceres costa menys de 120.000 pessetes.

El creixement econòmic del nostre país, amb el consegüent augment de la demanda de pisos, l’escassetat del sòl urbanitzable i, així mateix, la falta de mà d’obra al sector de la construcció, han influït decisivament perquè el cost dels pisos augmente sense que hi haja fre i que continue molt per damunt de les possibilitats raonables d’un sou mitjà. Perquè, a més de pagar el pis, s’ha de viure: alimentar-se, vestir-se, criar fills, estudiar, divertir-se…

A l’hora de comprar un vivenda, el seu import, fins i tot sent essencial, és només una de les variables a considerar. Per tal que la qualitat del pis aconseguisca satisfer les expectatives de l’usuari i per a evitar problemes i desenganys, convé sospesar també qüestions referents a la qualitat de la construcció, la ubicació de la vivenda, la seua orientació, instal·lacions i servicis comuns…

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions