Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Festes d'aniversari infantil : Celebracions per a xiquets a preu d'adults

Una festa d'aniversari per a deu xiquets costa entre 150 i 400 euros, regal a banda, i assistir a les dels convidats no baixa de 100 euros a l'any

No alcen un pam de terra i ja tenen una vida social agitada. Comencen amb l’assistència a l’aniversari dels cosins i, ja a escola, no hi ha setmana en la seua ajustada agenda en què el calendari no anuncie una festa infantil. Això suposa estrènyer-se el cinturó i, moltes vegades, ajustar el pressupost familiar, sobretot quan coincideixen més de tres aniversaris en un mateix mes i es convida diversos xiquets. Per descomptat, cada un porta el seu regal perquè està mal vist cantar l'”aniversari feliç” amb les mans buides, un costum que implica una despesa mínima de 10-15 euros, ja que trobar un regal acceptable per menys diners és força complicat. Amb tot, és una quantitat molt modesta si la comparem amb l’esforç, no només físic sinó econòmic, que suposa per als pares “amfitrions” organitzar la festa d’aniversari dels fills.

A l’organització de la festa cal afegir el regal pertinent: una bicicleta, una casa de nines, una consola de joc, un cotxe teledirigit o el seu primer ordinador. Fer feliços els més menuts en l’aniversari del seu naixement pot suposar un desemborsament d’entre 150 i 400 euros, regals inclosos. Una altra qüestió no menys important és on celebrar-ho. A casa o a fora? Als últims anys, les opcions per a festejar un aniversari s’han multiplicat. Es pot celebrar en un restaurant, amb animador o sense, en un parc d’oci on els xiquets juguen a gust i després berenen; en un parc d’atraccions; al zoo o, fins i tot, en una perruqueria infantil, en la qual a més de berenar, els xiquets es poden disfressar i maquillar, o fer-se el lot complet: perruqueria, maquillatge i manicura al mateix temps que participen en un concurs de dibuix. Si la celebració té lloc a casa, els pares saben que hauran de torejar amb els xiquets, en molts casos fins a l’extenuació, encara que té l’avantatge de ser una festa més íntima i personal. I el que és més important per a l’economia familiar, es pot preparar amb un pressupost inferior al que requereixen les modalitats anteriors.

El capítol de les despeses es completa amb un altre petit detall, els caramels i la resta de llepolies per als companys de la classe i de les activitats extraescolars. Si s’opta per “bosses d’aniversari”, el detall pot oscil·lar entre 25 i 70 euros, depenent de les llepolies i, per descomptat, del nombre de xiquets.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions