Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Estudis artístics : Artistes amb titulació oficial

Els ensenyaments artístics també disposen de titulacions oficials, com altres disciplines universitàries

/imgs/20090101/informe1.jpg
Artista, però amb titulació superior, igual que qualsevol altre estudiant universitari. Aquest podria ser el lema dels 310.317 alumnes que l’any passat van cursar estudis de música, dansa o art dramàtic deixant enrere els prejudicis que encara envolten les persones que fan d’aquestes arts el seu modus vivendi. Des que l’entrada en vigor de la Llei Orgànica general del sistema educatiu (LOGSE), el 1990, va equiparar els títols d’ensenyaments artístics, incloses les Arts Plàstiques i el Disseny, als de la universitat, el camí recorregut ha estat molt llarg fins a arribar a la creació, encara recent, del Consell Superior d’Ensenyaments Artístics.

La principal diferència amb altres estudis que tenen com a finalitat la consecució d’una titulació superior és que, sobretot en el cas de la dansa i la música, els estudis s’inicien a edats molt primerenques, en general a partir dels vuit anys. En el cas de l’art dramàtic, les escoles superiors són d’un estatus semblant al de les facultats i el seu ingrés és semblant. Aquests ensenyaments també es distingeixen pel fet que no tenen caràcter obligatori i poden cursar-se, d’acord amb les expectatives i els interessos de cada alumne, en conservatoris, centres autoritzats o escoles especialitzades.

El futur arriba d’Europa

L’any 2010, en el qual prendrà cos l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) i que serà una realitat en més de 45 països, entre els quals es troba Espanya, es concep com tot un repte per als ensenyaments artístics superiors que s’imparteixen al nostre país. La novetat principal és que seran reconeguts a tot Europa i que s’hauran de mesurar amb els d’altres països europeus. Amb aquest propòsit, el Ministeri d’Educació, Política Social i Esport aprovarà en un únic Reial Decret la nova ordenació dels títols superiors de grau en Música, Dansa, Art Dramàtic, Disseny, i Conservació i Restauració de Béns Mobles, d’acord amb el procés de convergència de Bolonya. Aquesta nova regulació facilitarà, alhora, la mobilitat i l’intercanvi de graduats entre institucions universitàries mitjançant el desenvolupament de l’anomenat Suplement Europeu al Títol (SET). Són ensenyaments que inclouran el disseny de màsters equiparables, a tots els efectes, als màsters universitaris, a més del foment de convenis amb les universitats per a l’organització dels estudis de doctorat i programes d’investigació.

Paginació dins d’aquest contingut

  •  No hi ha cap pàgina anterior
  • Ets a la pàgina: [Pàg.. 1 de 4]
  • Ves a la pàgina següent Educació musical »

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions