Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Enquestades més de 800 persones de 17 comunitats autònomes sobre el seu grau de coneixement de l'alimentació saludable : Alimentació saludable: no ho sabem tot

El coneixement general sobre alimentació és bo (18,5 punts sobre 26), però el d'un 22% dels enquestats es va qualificar com a baix o només acceptable

L’alimentació ens preocupa. Menjar saludable, encara que sigui un concepte carregat d’ambigüitats, ens sembla cada vegada més transcendental i és un assumpte d’interès social amb una presència creixent en els mitjans de comunicació. Es relaciona salut amb la tendència a adoptar hàbits alimentaris més saludables.

/imgs/20140701/tema.jpg

No obstant això, les dades mostren que hi ha alguna cosa que no fem bé. Mentre que la FAO assegura que més de mil milions de persones al món passen fam (és a dir, un de cada sis éssers humans), a Espanya mengem en excés i no sempre de forma correcta. Un 17% dels espanyols pateix obesitat i el 54% té sobrepès. EROSKI CONSUMER ha volgut indagar en el coneixement que la població té sobre l’alimentació saludable. Per fer-ho, durant el mes de juny va plantejar a més de 800 persones residents en 17 comunitats autònomes un examen amb aproximadament 50 preguntes relacionades amb l’alimentació saludable.

La prova, duta a terme a través d’un qüestionari en línia, constava de diverses parts. En la primera, es consultava sobre les diferències entre alimentació i nutrició. En la segona, es proposaven una sèrie d’enunciats relacionats amb diferents grups d’aliments: fruites i verdures, lactis, aliments proteics, aliments amb carbohidrats, llegums, cereals i tubercles. També es va preguntar sobre els greixos i la resta de nutrients. Finalment, es va mesurar la credibilitat que atorguen als falsos mites que circulen pels mitjans de comunicació i Internet. En total, els consumidors que van afrontar el test podien aconseguir un màxim de 26 punts.

Per a fer el treball, s’han pres com a referència les informacions i els documents de l’Estratègia NAOS (Estratègia per a la Nutrició, Activitat Física i Prevenció de l’Obesitat) del Ministeri de Sanitat i Consum, de la Confederació de Consumidors i Usuaris (CECU) i s’ha comptat amb la col.laboració de Julio Basulto, col.laborador habitual del canal d’Alimentació d’EROSKI CONSUMER.

Qui són?

Dels més de 800 entrevistats, el 76% eren dones. I és que encara avui continuen sent majoritàriament elles les encarregades dels processos de compra i preparació dels aliments. Tenien una mitjana d’edat de 40 anys.

Quant al nivell educatiu acabat, el 39% dels enquestats tenia estudis universitaris i un 14%, postgraus. Un altre 25% comptava amb formació professional i el 15%, amb educació secundària postobligatòria (fins als 18 anys). Només un 6% tenia una educació obligatòria i un 1% no tenia cap estudi.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions