PayPal: instruccions d'ús

Aquest servei de pagament en línia s'ha convertit en poc temps en el més utilitzat pels consumidors, per la seguretat i per la protecció que ofereix
1 Juliol de 2016

PayPal: instruccions d'ús

/imgs/20160701/MTJ_MovilPayPal_CST.jpg

El comerç electrònic a Espanya ha crescut aquest any un 27%. Les indústries amb més ingressos han estat les agències de viatges, els operadors turístics, el transport aeri i la moda. Per a aquestes compres, el 46% dels clients prefereixen com a mètode de pagament PayPal, entre altres coses per la seguretat i protecció que dóna als seus usuaris en una transferència.

A continuació, s’ofereixen una sèrie de claus per a entendre millor el funcionament d’aquesta plataforma de pagament en línia:

Què és PayPal?

Permet a qualsevol persona o empresa, que disposi de correu electrònic, enviar i rebre pagaments a través d’Internet de forma ràpida i segura. El servei PayPal es basa en la infraestructura financera existent de comptes bancaris i targetes de crèdit. Fa servir sistemes avançats de prevenció contra el frau, amb la finalitat d’oferir un servei segur en temps real. PayPal ha esdevingut, en un termini molt curt de temps, el líder mundial dels serveis de pagament a través de la xarxa, amb milions d’usuaris registrats arreu del món.

Per a què serveix?

Paypal serveix per a poder comprar per Internet sense necessitat de fer servir targetes bancàries o haver d’introduir informació personal. Per a utilitzar-ho, només cal registrar-se amb un correu electrònic i una contrasenya. Algunes empreses com eBay o Amazon ja tenen integrada aquesta opció de pagament al seu web, cosa que facilita el procés de compra (només s’ha d’introduir el correu electrònic i la contrasenya). El pagament no té cap càrrec, tret que impliqui conversió de divises.

Aquestes són les accions que es poden efectuar amb PayPal:

 • Pagar les compres fetes per Internet.
 • Cobrar les vendes dutes a terme a través de la xarxa (empreses).
 • Enviar i rebre diners entre familiars, amics o particulars.

És segur?

PayPal té com a obligació obeir les regles del Departament del Tresor dels Estats Units i també les de l’Autoritat de Serveis Financers de la Unió Europea; és a dir, opera sota lleis establertes.

El principal objectiu del compliment d’aquestes normes és regular l’ús fraudulent de les transferències de diners, com el traspàs de diner negre, el blanqueig de diners i la realització de transaccions no autoritzades, entre d’altres.

A més d’això, convé tenir en compte que PayPal és un mètode segur de pagament, ja que utilitza tecnologies desenvolupades per a poder encriptar tota la informació confidencial, com el número de compte, el número de targeta, les contrasenyes, el nom de l’entitat bancària, etc., amb l’objectiu que al destinatari de la transferència no li aparegui cap d’aquestes dades.

D’altra banda, PayPal ofereix un programa de protecció en el qual el comprador té dret a demanar la devolució parcial o total dels diners desemborsats en qualsevol d’aquests casos: articles no rebuts, productes molt diferents de la descripció del venedor i transaccions no autoritzades fetes des d’un compte PayPal. La plataforma ofereix una cobertura de fins a 1.000 euros de protecció.

Com es crea un compte?

Crear un compte en PayPal és molt ràpid, senzill i intuïtiu. Aquests són els passos que s’han de seguir:

 • Seleccionar el país i l’idioma.
 • Emplenar un formulari de registre amb el correu electrònic, la contrasenya, el nom, els cognoms, l’adreça postal, el telèfon i el tipus de targeta.
 • Opció d’obtenir en el mòbil les notificacions de pagament que es fan amb PayPal.
 • Per més seguretat, vincular les targetes de crèdit i el compte bancari amb el compte PayPal.
 • Possibilitat d’enviar o rebre diners i vincular-ho amb els contactes del telèfon mòbil.
 • Ja registrat, PayPal fa una transferència insignificant al compte de l’usuari com a mètode de verificació i activació. Un cop està tot comprovat, PayPal retira els diners.
Pros i contres

/imgs/20160701/Lapiz.jpg

Avantatges:

 • És gratuït, no té comissions ni quotes.
 • Només cal una contrasenya i un correu electrònic per a poder fer servir la plataforma.
 • No deixa cap tipus d’informació sobre el compte bancari quan el client fa una compra per Internet.
 • Té garanties i cobreix les despeses d’enviament en el cas que calgui retornar els diners per una compra insatisfeta.
 • Es poden traspassar diners de forma instantània entre els contactes del mòbil.

Desavantatges:

 • Hi ha moltes empreses que encara no tenen PayPal integrat en el seu mètode de pagament.
 • PayPal té poder de decisió quan hi ha litigis entre el client i el venedor.
 • És menys segur que un compte bancari quant a garanties.
 • No té el suport de cap banc.
 • Si PayPal considera que l’ingrés o l’enviament de diners d’un usuari pot ser fraudulent, li pot retenir els diners per temps indefinit fins que s’asseguri la seva procedència.