Pàgines per a amos d'animals domèstics / Avatar / Vídeo: Train Bombing in Europe

1 Octubre de 2007
Img internet 2 listado

Pàgines per a amos d'animals domèstics / Avatar / Vídeo: Train Bombing in Europe

Navegar per la Xarxa
Pàgines per a amos d’animals domèstics

Els amos de mascotes s’estan incorporant a Internet amb força. L’afecte cap al seu animal de companyia els porta a crear nombrosos fòrums i xarxes socials en què exposen fotografies i la més variada informació sobre la seua raça, l’alimentació, el comportament, etc. Hi ha tantes xarxes com espècies d’animals de companyia, i es consoliden gràcies a les nombroses consultes sobre cures, alimentació o prevencions sanitàries que comparteixen els usuaris. L’interès és tan gran que als Estats Units i en alguns països europeus ja s’han creat consultoris veterinaris en línia.

  • /imgs/20071001/img.internet2.01.jpgGuia Pràctica CONSUMER EROSKI Tot sobre la meua mascota: Una guia completa i detallada per a qui vulga saber com educar la seua mascota (la guia toca gairebé totes les modalitats), què fer amb ella a les vacances, com alimentar-la, les cures que necessita, tant preventives com d’higiene i les peculiaritats de cada espècie. Inclou, a més, un test que els usuaris poden fer per saber si realment estan preparats per a responsabilitzar-se d’un animal de companyia. En castellà.
  • /imgs/20071001/img.internet2.02.jpgMyDogSpace: És el MySpace (xarxa social molt popular) dels gossos, òbviament creat pels seus amos. Aquests exposen a la pàgina els vídeos, les fotos, les preferències i el supòsit bloc de les seues estimades mascotes. Hi predominen sobretot les fotografies, fins al punt de semblar més un Flickr (sistema de publicació d’imatges) que un MySpace. Mostra l’orgull que senten els amos pels seus gossos. El servei és gratuït i permet crear una pàgina dedicada a la mascota amb eines molt senzilles. També té un fòrum anomenat “Lladrucs” on els amos es relacionen. En anglès.
  • /imgs/20071001/img.internet2.03.jpgOphidia, el portal de les serps: Ophidia és un web sobre el món de les serps que explica com s’han de mantenir en captivitat. Té consells i tutorials pràctics per a muntar un terrari, informació sobre els aparells necessaris per a mantenir les condicions de temperatura i humitat, llocs on aconseguir menjar per als ofidis i molta més informació útil per als amants dels rèptils. Ophidia està englobada dins del projecte Camaleones, que pretén crear un gran portal informatiu sobre el món dels rèptils en captivitat. En castellà.

El concepte del mes

/imgs/20071001/img.internet2.04.jpgAvatar:
Els avatars representen en la mitologia clàssica hindú els déus que baixen a la Terra per complir missions concretes, com ara posar ordre en una disputa o repartir bondat pel món quan és necessari. Per aconseguir el seu objectiu, aquestes encarnacions han de passar una sèrie de proves i superar un gran nombre de vicissituds. A partir de la sèrie de jocs de rol “Ultima”, la paraula va adquirir un nou sentit que es traslladaria als videojocs i posteriorment als mons virtuals com “The Sims” i “Second Life” i als fòrums. En aquests jocs, avatar és el personatge que el jugador utilitza o adopta per a jugar. L’avatar no és lliure en el rol, sinó que està subjecte a una sèrie de codis ètics coneguts com “virtuts”. Quan l’usuari juga, ha de regir-se forçosament per aquests codis. En els videojocs, sobretot en els de multijugadors en línia, on l’usuari està interconnectat a través d’Internet i pot ser reconegut per altres, l’avatar està condicionat per la caracterització que li atribueix l’usuari i per tenir perfectament definida des d’un principi la seua missió. Per contra, els avatars de “Second Life” no han de tenir cap tipus de codi ni missió concreta.

El vídeo del mes

/imgs/20071001/img.internet2.05.jpgTrain Bombing in Europe: la “pluja” de llums LED és una de les experiències artístiques dels carrers més interessants dels últims anys. La performance consisteix a muntar petits díodes lluminosos de la mida d’un botó al costat d’una pila de rellotge i un imant, de manera que en llançar-los encesos, s’enganxen a qualsevol superfície metàl·lica. Armats amb centenars d’aquests díodes, un grup d’artistes austríacs van assaltar un tramvia a la ciutat alpina de Linz i el van bombardejar amb els diminuts llums de colors fins a convertir-lo en un vagó multicolor davant la sorpresa divertida del conductor del vehicle.