Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Trasplantament d'òrgans : Solidaritat que regala vida

La millora en la lluita contra el rebuig i la disminució dels efectes secundaris marquen l'evolució dels trasplantaments d'òrgans donats, camp en què Espanya és líder mundial

/imgs/20071001/img.informe.01.jpgEls avanços en el món dels trasplantaments han sigut enormes les dues últimes dècades, no tant en l’aspecte quirúrgic com en la prevenció, el tractament del rebuig i la preservació dels òrgans i la disminució dels efectes secundaris. Aquests avanços han permès que superar els cinc anys de vida després d’un trasplantament siga un fet habitual. A això se suma que en un termini breu els trasplantaments multiorgànics de cara, de pell o d’òrgans artificials, actualment en fase experimental, deixaran de ser notícia i formaran part de la rutina diària mèdica. Una altra de les transformacions s’està donant en l’edat mitjana dels donants, que ha passat de 35 anys el 1991 a 51 anys el 2006. Aquest augment en l’edat del donant es deu fonamentalment a la disminució dels donants morts com a conseqüència de traumatismes cranioencefàlics ocasionats per accidents de trànsit, que solen ser persones joves, i a l’augment dels donants morts per un accident cerebrovascular.

Una vida llarga…

/imgs/20071001/img.informe.02.jpg
Des que el 1965 es va fer al nostre país el primer trasplantament de ronyó, els resultats han anat millorant dia a dia a mesura que s’han anat incorporant els avanços quirúrgics i d’immunosupressió. Segons les últimes dades de l’Organització Nacional de Trasplantaments, a Espanya la supervivència màxima en trasplantaments correspon a un pacient trasplantat de ronyó, que porta 37 anys de vida amb el mateix òrgan funcionant normalment. Per al cas del cor, la màxima supervivència registrada fins ara és de 22 anys, 21 per al fetge, 18 per al pàncrees i 14 per al pulmó. En el cas de l’intestí, que és el procediment més recent, la màxima supervivència arriba als 7 anys.

Paginació dins d’aquest contingut

  •  No hi ha cap pàgina anterior
  • Ets a la pàgina: [Pàg.. 1 de 5]
  • Ves a la pàgina següent ...i normal »

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions