Cures per a mascotes 2.0

La xarxa ha obert la porta als serveis integrals per atendre gossos o gats i fomentar les relacions entre les persones que comparteixen la vida amb un animal
1 Octubre de 2013
Img mascotas listado

Cures per a mascotes 2.0

/imgs/20131001/mascotas1.jpg
La xarxa no s’oblida de les mascotes ni dels seus amos. Entre la infinitat d’opcions que facilita Internet, els amos de mascotes miren amb molt bons ulls aquelles que ajuden els gossos i gats quan els amos necessiten marxar de casa, o aquelles en forma de consells sobre com iniciar una relació amb altres persones que tenen mascota. Les noves tecnologies ofereixen un ampli ventall de possibilitats per contactar amb persones i empreses que s’ocupen de la cura de les mascotes quan l’amo està absent i facilita les adreces per a trobar-los.

Cura de mascotes en Internet

Passejar el gos, cuidar-lo a domicili, educar el cadell o comprar aliments i accessoris per a les mascotes són alguns dels serveis que es poden trobar i contractar a través d’Internet. Aquest tipus d’empreses són cada vegada més nombroses a la xarxa, que també ofereix la possibilitat de compartir inquietuds o dubtes sobre la mascota amb altres persones que comparteixen la vida amb un animal. Els serveis integrals per a la cura de mascotes que s’ofereixen a Internet són un negoci emergent, que pretén cobrir la demanda de sis de cada deu famílies espanyoles que tenen animals a casa, segons dades de l’Associació Nacional de Fabricants d’Aliment per a Animals de Companyia.

Són molts els amos de mascotes que requereixen serveis de cura i atenció per als seus animals. Els experts asseguren que els últims 10 anys s’ha registrat un canvi de mentalitat sobre la cura dels animals domèstics a Espanya, que s’ha traduït en una major demanda de serveis que donin resposta a les necessitats de mascotes i amos, comenta Sánchez. I és que més de la meitat de petites i mitjanes empreses espanyoles utilitzen Internet com a aparador per a anunciar, promocionar i vendre serveis com el relacionat amb la cura de les mascotes.

Funcionament dels serveis per a gossos a Internet

Les modalitats que ofereixen els serveis de cures integrals de gossos i gats són variades. N’hi ha que funcionen amb un registre de persones que s’ofereixen per cuidar animals, als quals l’amo del gos pot accedir per obtenir informació sobre el perfil dels cuidadors i reservar el servei que necessiten. Altres webs sobre serveis orientats a la cura de les mascotes es plantegen amb l’oferta de serveis i dades que els amos de mascotes poden necessitar: accessoris, aliments per a gossos o gats, atenció sanitària urgent, educació canina o adopció d’animals. Tot això amb la finalitat de facilitar als amos de les mascotes la cura diària.

En altres casos, els llocs web ofereixen punts de trobada entre persones que comparteixen la vida amb animals. En aquests fòrums es poden intercanviar impressions, dubtes i experiències entre persones que comparteixen l’amor pels animals. Aquestes comunitats virtuals de propietaris de mascotes comparteixen a la xarxa des de fotos fins a vídeos i tota mena d’informacions curioses o útils per a la cura, l’atenció i el coneixement dels animals.

Altres alternatives de caràcter social al voltant dels animals, a més d’oferir serveis integrals per a cuidar els gossos durant l’absència dels amos, completen la seva plataforma a Internet amb l’opció de crear un perfil personalitzat per als amos i els gossos, amb la finalitat d’ampliar la interrelació entre els participants.

On podem trobar a Internet serveis per a gossos i gats

 • Mascotea (http://www.mascotea.net/), a més de ser una xarxa social on es poden intercanviar inquietuds amb persones que comparteixen la vida amb animals, ofereix informació útil sobre diferents serveis orientats a la cura i l’atenció de les mascotes,
 • Dogaboo (http://www.dogaboo.com ) està orientada a la cura de gossos i ofereix la possibilitat de conèixer el perfil de les persones disponibles per a cuidar l’animal, de manera que l’amo del gos seleccioni aquelles que li semblin més idònies. S’hi ofereixen serveis com passejos o cures a domicili.
 • Taringa (http://www.taringa.net/) ofereix la possibilitat de publicar vídeos, fotos, consells i coneixements sobre gossos o gats, a més d’aprofitar els de la resta de participants en aquesta xarxa social.
 • Gudog (http://gudog.com) és una plataforma professional de cuidadors de gossos que funciona a tot Espanya. La informació s’ordena per ciutats.
 • SrPerro (http://www.srperro.com). El portal compta amb una secció de cangurs de gossos. Opera en tot el territori nacional.
 • Bibulu (http://es.bibulu.com/). Plataforma a Internet que posa en contacte els cangurs d’animals amb persones que necessiten els seus serveis, amb allotjament a la casa del cuidador.
Consells i precaucions
 1. /imgs/20131001/mascotas2.jpg
  Trobar un lloc web segur on es pot trobar un cuidador del gos: Hi ha desenes de pàgines a Internet que ajuden a trobar un cuidador del gos responsable. El funcionament d’aquests portals pot variar però hi ha alguns tràmits que milloren els controls de qualitat. Un d’aquests passos és que el lloc web demani als cuidadors que emplenin una fitxa de registre amb les seves dades, una manera de confirmar que són fiables. Abans de contactar amb un cuidador a través d’Internet, cal assegurar-se que el portal on s’anuncia i l’empresa que hi ha al darrere és legal, és a dir, que disposa de CIF i seu social.
 2. Visitar el cuidador abans del viatge: Els propietaris de gossos i gats que busquin un cuidador de confiança han de conèixer tant el cangur com la casa o residència on s’allotjarà el seu pelut amic durant la seva absència. També convé buscar referències entre els veterinaris locals i les persones que ja hagin fet servir els seus serveis.
 3. Contracte per escrit de condicions i preu: En funció de les necessitats, hi ha diferents serveis que es poden contractar: passejos diaris (l’ideal és que, almenys, en siguin dos) i alimentació, però també altres cures específiques. Aquests poden incloure banys, sortides per a fer esport, jocs i sessions d’educació canina. Els preus varien, com és lògic, en funció de les atencions contractades. Oscil.len entre els 15 i els 20 euros diaris. Aquestes tarifes i condicions s’han de negociar i arribar a un acord satisfactori per a les dues parts. Els termes del contracte han de ser clars i figurar per escrit. Els portals especialitzats, a més, han de servir de garantia i respondre, en cas de produir-se algun problema. Encara que per això, a manera d’assegurança, poden cobrar una quota addicional: un percentatge de la tarifa (voreja el 20%) que sol incloure una assegurança veterinària, atenció telefònica 24 hores i dret a devolució dels diners, en cas de contrarietat.