Ricardo Oleaga, Director de CONSUMER EROSKI

"Informació útil per a la vida quotidiana, presentada d'una manera més amena"

Gairebé la meitat del milió de lectors amb què compta avui CONSUMER EROSKI no tenien al març del 1974, data de publicació del primer número d'aquesta revista, l'edat suficient per a saber llegir.
1 Juny de 2006
Img img editoresb

"Informació útil per a la vida quotidiana, presentada d'una manera més amena"

/imgs/20060601/img.editorial.01.jpg

Això sembla indicar que, tot i sent la revista pionera al nostre país en informació especialitzada sobre consum i vida quotidiana, tant els temes que aborda cada mes com la manera en què ho fa continua suscitant, tres dècades després, l’interès dels ciutadans.

L’objectiu fonamental d’aquesta revista continua sent produir informacions que ajuden els consumidors a prendre decisions encertades i a viure una mica millor. Això ens exigeix estudiar a fons assumptes tan extensos, complexos i variables com l’alimentació, la salut i la seguretat, la qualitat de vida a les ciutats, els productes financers i l’economia domèstica, l’habitatge, els viatges i la indústria de l’oci, els productes tecnològics… A més, assumim el repte que comporta prendre part: valorem, critiquem, aconsellem, proposem la millor relació qualitat-preu.

Així, la pauta que guia el nostre treball diari no podia ser una altra que el compromís amb el rigor tècnic, amb la precisió en la dada i amb la utilitat que les nostres informacions han de tenir per als lectors. Aquest compromís ens ha portat a ser didàctics i seriosos, en altres paraules, menys desenfadats i espectaculars del que s’estila avui en les publicacions de vocació popular com la nostra. Però no ens hi resignem, creiem que la utilitat i el rigor poden fer bona parella amb l’amenitat: la nostra revista pot i ha de ser més entretinguda i més agradable de llegir.

Amb aquesta nova CONSUMER EROSKI hem intentat traslladar aquesta desitjada millora en amenitat a les maquetes, els textos, les fotos, el desenvolupament dels temes tractats, els gràfics, les característiques del paper, etc. Amb tot i això, el que potser es percebrà en primer terme és que ens hem convertit en una revista més gran: passem de les 48 pàgines d’abans a les 68 d’ara, i això ens permetrà, a més de tractar més temes, fer-ho d’una manera més dinàmica i més atractiva visualment.

Aquesta remodelació de la revista, i l’ambició de la iniciativa, demostren i reforcen el compromís històric de FUNDACIÓN EROSKI amb els consumidors, i més específicament, amb la informació útil per a la vida quotidiana.

D’altra banda, ja fa més de vuit anys que vam apostar amb decisió per Internet i avui som, segons dades oficials OJD, el cinquè mitjà de comunicació més vist a Espanya: al maig passat, el web CONSUMER EROSKI va tenir 2 milions d’usuaris diferents. Ens felicitem de l’èxit però no oblidem que el nostre actual projecte informatiu (revista i Guies Pràctiques impreses, diari en Internet, Baròmetre de Consum) té un origen ben definit: la revista impresa, a la qual arriba ara el torn de la modernització i el creixement.

Només em queda agrair en nom del nostre equip de tècnics i especialistes, coordinadors i gestors, periodistes i de la resta de professionals que treballen a CONSUMER EROSKI i, per descomptat, en nom de FUNDACIÓN EROSKI i en el meu propi, l’atenció que ens presten, benvolguts lectors, i confiar que aquesta renovació acomplisca l’objectiu previst: satisfer millor les expectatives dels seus destinataris, tots vostès.

Ricardo Oleaga
Director de CONSUMER EROSKI