Arantza Laskurain, Directora de FUNDACIÓN EROSKI

"El consumidor té dret a ser informat..."

"El consumidor té dret a ser informat degudament sobre tots els productes. Té dret a consumir productes que no siguen nocius per a la seua salut, a conèixer en tot moment el seu preu i que la publicitat l'informe sobre aquests de forma clara i veraç. També té dret a exigir a les empreses que treballen per un futur digne de ser viscut. Lluitar per aquests drets és el que vol EROSKI"
1 Juny de 2006
Img img editoresa

"El consumidor té dret a ser informat..."

/imgs/20060601/img.editorial.02.jpg

Aquesta va ser la declaració d’intencions de la revista EROSKI en el seu primer número, al 1974. Aquella publicació va sorgir en un context reivindicatiu del paper del consumidor com a subjecte de drets i obligacions. El buit informatiu era evident, i els consumidors tenien poques eines per a exercir el paper que els corresponia en la societat. Conscients d’això, ens vam comprometre a oferir un tipus d’informació que augmentés els coneixements dels consumidors i propiciés que aquests se sabessen agents actius en l’economia de mercat.

En aquests més de 30 anys, els consumidors hem sigut partícips d’una infinitat de canvis socials, econòmics, culturals, legislatius i tecnològics. Ha sorgit un nou context, en el qual la informació sobre consum s’ha multiplicat. I, sobretot, ha arribat el moment en què els consumidors se saben respectats per uns interlocutors socials que els reconeixen el paper i el protagonisme, cada vegada més important en la nova economia.

Per què Grupo Eroski, a través de la seua Fundació, continua apostant decididament per la informació al consumidor com a element clau del seu compromís amb la responsabilitat social i el desenvolupament sostenible?

Per diverses raons, entre les quals destaque les que segueixen a continuació:

  • Perquè els consumidors formen part del nostre projecte empresarial, participen en els seus òrgans de gestió, ens aporten les seues visions i les seues sensibilitats perquè fem nostres les seues preocupacions i responguem de forma col·lectiva a les seues demandes.
  • Perquè tenim el convenciment que la reinversió dels beneficis en informació a l’abast de tots els consumidors es tradueix en un compromís amb les persones i el seu benestar.
  • Perquè entenem que en aquesta societat cada vegada més complexa i en què les fonts d’informació, tot i que nombroses, continuen qualitativament allunyades dels consumidors, podem contribuir i aportar una visió de la quotidianitat des dels drets del consumidor.
  • Perquè volem ser una eina de suport i un altaveu independent perquè el consumidor trie de forma autònoma i responsable en els seus actes de consum.
  • Perquè creiem que són moltes les preguntes que els consumidors ens fem i que no estan prou respostes. La complexitat del coneixement en la nostra societat augmenta la confusió. És per això que apostem per cooperar amb diferents agents i gestors de coneixement perquè ens ajuden a desxifrar i comprendre aquest món tan complex i tan variable.
  • Perquè gaudim amb el nostre treball i volem fer partícip la societat de la nostra activitat.

I sobretot, perquè creiem que és la nostra millor aportació perquè cada dia puguem ser totes les persones una mica més felices.

Arantza Laskurain
Directora de FUNDACIÓN EROSKI