Per l'esport cap a la salut

Editorial Consumer 47, setembre 2001

En una societat sedentària com la nostra, els hàbits de vida de la qual es confirmen com una de les causes de l'estat de salut tan millorable de la població, a qui no interessa el paper que té l'exercici físic en la prevenció i el tractament de malalties?
1 Setembre de 2001

Editorial Consumer 47, setembre 2001

La sisena Guia Pràctica CONSUMER, Deporte: un gran aliado para la salud, editada per la Fundació Grup Eroski, neix amb un doble propòsit: un, oferir la informació més completa que es pot trobar avui sobre l’exercici físic i la seva relació amb la salut; i dos, encoratjar tothom a fer exercici, provat com està que la pràctica d’un esport adequat a les nostres característiques personals promou el benestar físic i psicològic. Aquesta guia pretén precisament que, sigui quina sigui la nostra edat, l’estat físic i psicològic i els hàbits de vida, trobem l’esport que més ens convé.

  • Deporte: un gran aliado para la salud resultarà tan útil a qui comença a fer exercici com a l’esportista consumat i satisfarà tant les expectatives d’informació pràctica de les persones sanes com les dels qui pateixen alguna malaltia. Es tracta d’una obra molt rigorosa en el camp medicocientífic, inèdita pel seu contingut, enfocament i profunditat. Per facilitar-ne la comprensió, els textos es presenten en format pregunta-resposta i van acompanyats d’un gran desplegament de gràfics, taules d’exercicis i il·lustracions.
  • La Fundació Grup Eroski va proposar la realització d’aquesta guia a un equip d’experts del Centre d’Investigació i Medecina de l’Esport de l’Institut Navarrès d’Esport i Joventut, que porta molts anys investigant la relació entre salut i sedentarisme-exercici físic. El treball quotidià d’aquests metges, les seves investigacions en medecina esportiva, el seguiment que fan de la documentació d’universitats d’Europa i dels EUA i la seva experiència com a autors de publicacions divulgatives específiques sobre aquest assumpte, els avalaven com autors idonis per a aquesta obra.
  • És la primera vegada que es publica en castellà un estudi tan ampli i rigorós sobre la relació entre salut i esport, el qual contempla aspectes tan concrets com la prevenció de l’obesitat, l’osteoporosi, el consum de drogues o la hipertensió arterial mitjançant l’exercici físic, el paper de l’esport en la millora de la qualitat de vida de la dona durant l’embaràs i el postpart o l’esport més adequat per millorar la nostra força i resistència muscular.
  • Deporte: un gran aliado para la salud encarna perfectament l’objectiu de les Guies Pràctiques CONSUMER: oferir informació útil i de rigor tècnic que ajudi el consumidor a prendre decisions encertades en un àmbit determinat de la seva vida quotidiana. Només ens queda desitjar que resulti pràctica i amena als seus lectors i que ens animi a tots a fer esport, sempre el més adequat a les nostres circumstàncies personals.