Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Deduccions i reduccions, cómo estalviar en l'IRPF : Aprofitar al màxim les reduccions i les deduccions, la basa del contribuent

No hi ha fórmules màgiques, però sí apartats fiscals que ajuden i que cal conèixer

/imgs/20010901/informe.01.jpg
Pagar menys a Hisenda o que ens tornin més és l’objectiu dels contribuents a mesura que s’apropa l’època de fer comptes amb les arques de l’Estat. I encara que ens sembli complicat, és possible aprofitar millor el poc temps que habitualment dediquem a ordenar factures i documents per aconseguir que la cita anual amb Hisenda ens resulti més beneficiosa o menys costosa. Per a això, convé saber com es fa la declaració de la renda, ja que existeixen elements que permeten incrementar la devolució i reduir el pagament. Es tracta dels apartats fiscals que redueixen i dedueixen, conceptes clau que cal conèixer per treure’n el màxim rendiment, perquè d’aquests deriva el possible estalvi per als contribuents.

Això no obstant, abans de continuar cal aclarir que qui s’ajusti a la legalitat vigent no trobarà fórmules màgiques que permetin miracles financers: els avantatges fiscals de les reduccions i deduccions, conceptes que s’explicaran àmpliament en les línies següents, ajuden, però tenen límits.

L’IRPF s’aplica de la mateixa manera a tot el territori, encara que es mantenen certes especificitats a Canàries, Ceuta i Melilla. De la mateixa manera se salvaguarden els règims tributaris forals de Concert i Conveni Econòmic als territoris històrics del País Basc i a la Comunitat Foral de Navarra. Per elaborar els exemples explicatius de l’IRPF en aquest informe s’ha escollit el model de Biscaia -molt similar al d’Àlaba i Guipúscoa- que s’aplica en la majoria de les comunitats autònomes.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions