EDITORIAL CONSUMER núm. 50, desembre de 2001

CONSUMER compleix el número 50, després de més de quatre anys informant el consumidor

1 Desembre de 2001

CONSUMER compleix el número 50, després de més de quatre anys informant el consumidor

Aquest desembre, l’últim anterior a l’entrada en vigor de l’euro, és molt especial per a CONSUMER, perquè suposa el seu número 50. Queda ja llunyà el juny de 1997, quan la fusió de les revistes EROSKI i CONSUM, editades per les cooperatives de consum del mateix nom durant més de dues dècades, va donar lloc al naixement d’una nova capçalera, CONSUMER, que s’ha convertit en referència de la informació consumidorista i en la revista de consum de més tirada al nostre país.

L’eco que les nostres investigacions assoleixen cada mes en els mitjans de comunicació i en els agents econòmics i socials, la credibilitat de què gaudim entre els lectors i que aquests ens transmeten a les enquestes, i la influència que les anàlisis comparatives de producte i altres informacions que publiquem exerceixen en els hàbits de consum de la ciutadania, ens obliguen a assumir el compromís de veracitat, rigor tècnic i responsabilitat que apliquem en el treball de cada dia.

Moltes coses han canviat durant els últims anys en la tasca informativa que desplega la Fundació Grup Eroski, però roman invariable el nostre esperit: oferir al consumidor eines pràctiques i útils per encertar en les decisions que afecten els seus drets, la seva economia, la seva salut i seguretat, la protecció del medi ambient i la solidaritat amb els sectors menys afavorits de la societat.

Els productes informatius a què la Fundació Grup Eroski recorre per transmetre aquestes informacions s’han diversificat notablement. Acabem de llançar la setena Guia Pràctica CONSUMER, “Cómo alimentarnos según nuestra edad y tipo de trabajo”, i continuem aprofundint en la nostra experiència a Internet: des de fa quatre anys oferim a la Xarxa la revista CONSUMER, i des de fa uns mesos un portal de consum (Consumer.es), un lloc web d’Amics de la Fundació Grup Eroski (amigos.fundaciongrupoeroski.es) i d’altres web adreçades a públics més específics.

El plantejament és cada vegada més ambiciós i plural, i el número 50 de CONSUMER -que inclou un informe exclusiu sobre les percepcions i expectatives del consumidor respecte de qüestions com la seguretat dels aliments, la informació que rep sobre els productes o les repercussions del pas a l’euro- no fa sinó confirmar la solidesa d’una línia de treball basada en el rigor tècnic, la utilitat i el compromís amb els interessos i drets del consumidor.

Amb humilitat i sense cap luxe, com és tradició en aquesta casa, celebrarem aquest aniversari felicitant-nos de poder continuar aportant al consumidor informacions que li resultin útils per desenvolupar-se amb encert en un món cada dia més complex. Esperem que vosaltres, estimats lectors i lectores, compartiu la nostra alegria i ens continueu concedint aquesta credibilitat sense la qual la nostra feina no tindria sentit.