Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Cirurgia estètica : Perills i avantatges del bisturí

Malgrat que les tècniques són cada vegada menys agressives, la cirurgia estètica comporta riscos que convé calibrar abans d'entrar a la sala d'operacions

/imgs/20011201/informe01.jpg
El culte al cos s’ha convertit en un dels negocis més rendibles dels últims temps. Només a Espanya factura 100.000 milions de pessetes, més de 600 milions d’euros. De la mateixa manera que anem a un dentista perquè ens arregli la boca, avui qualsevol persona es pot augmentar el pit, treure’s arrugues, canviar de nas, eliminar la flacciditat i el greix, tensar l’abdomen, corregir les orelles o conferir volum als pòmuls o a la boca. Els preus de la majoria d’aquestes intervencions oscil·len entre 150.000 (901 E) i 1 milió de pessetes (6.010 E).

Les formes de pagament van deixar de ser un problema fa temps, ja que es poden abonar en terminis. En un inici, la medicina plàstica exercia una funció reparadora davant les fatalitats de la vida. En els anys seixanta, els Estats Units va anar al capdavant de la revolució de la medicina plàstica atenent imperatius estètics. I, malgrat que el culte a la joventut eterna a cop de talonari i operació quirúrgica no va arribar a Espanya fins a la dècada dels vuitanta, avui ja ens igualem a Itàlia en nombre d’intervencions i només els Estats Units i el Brasil ens superen.

Les noves tècniques de la cirurgia estètica, més segures i menys agressives que antany, i les seves seqüeles cada vegada menys visibles, han contribuït que s’anés desterrant la por que suscitaven les intervencions d’aquest tipus. Però, de tota manera, sotmetre’s a una operació de cirurgia estètica és un assumpte molt seriós. Als riscos inherents a qualsevol operació, s’ha de sumar el procés de preparació i, en ocasions, un postoperatori ple de problemes.

Tot i així, el nombre d’aquestes intervencions no para de créixer. Segons la Societat Espanyola de Medicina i Cirurgia Estètica, des de 1992 fins avui el nombre d’aquestes operacions ha crescut en un 150%. I en aquest augment, els homes hi han tingut molt a veure: s’operen el doble que fa dos anys, mentre que entre les dones aquest creixement ha estat menys espectacular, tan sols un 14% més que fa dos anys han passat per la sala d’operacions per millorar el seu físic.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions