Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Neix el baròmetre del consum : Confia en els aliments, es mostra poc satisfet amb la informació i creu que és ell mateix qui millor defensa els seus drets

I la confiança que mostra davant bars i restaurants és encara inferior, tot i que suficient si exceptuem els establiments de menjar ràpid. D'altra banda, afirma sentir-se només mitjanament satisfet amb la informació de consum que rep i una mica menys encara amb la que li proporcionen el comerç i les marques dels productes.

/imgs/20011201/tema01.jpg
Avui i al nostre país, el consumidor mostra una gran confiança davant els aliments i davant el comerç que els distribueix, mentre que la que manifesta davant les marques dels productes, tot i ser acceptable, no ho és tant. I la confiança que mostra davant bars i restaurants és encara inferior, tot i que suficient si exceptuem els establiments de menjar ràpid. D’altra banda, afirma sentir-se només mitjanament satisfet amb la informació de consum que rep i una mica menys encara amb la que li proporcionen el comerç i les marques dels productes.

Quant a l’economia, se sent poc compensat per la despesa que realitza per proveir-se de productes i serveis. Aquestes conclusions i d’altres, com la preocupació moderada que provoca el canvi imminent a l’euro, la desconfiança que genera Internet com a mitjà de pagament o la disposició escassa de pagar per serveis que redueixin el temps destinat a efectuar la compra, són les aportacions principals del baròmetre del consum que ha realitzat la Fundació Grup Eroski, amb la col·laboració de l’Instituto de Empresa. Es tracta d’un estudi basat en 5.000 enquestes telefòniques a ciutadans amb més de 14 anys de tot el país, que investiga en les opinions dels consumidors davant el fet del consum i els elements que hi estan relacionats. Entre d’altres, els ja esmentats i la percepció sobre qui defensa millor els seus drets i interessos i el crèdit que li mereixen les diverses fonts d’informació sobre consum.

L’objectiu d’aquest informe és impulsar un baròmetre que dimensioni les actituds i percepcions del ciutadà en temes de consum i es converteixi en instrument de mesura per estudiar l’evolució del consumidor any rere any. El més determinant de la metodologia era establir indicadors capaços de mesurar i avaluar les percepcions del consumidor i de mostrar la variació davant de canvis o modificacions d’aquestes opinions amb el pas del temps.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions