De gran vull ser xef

La cuina pot ser divertida, només cal posar-hi una mica d'imaginació. Anima't a preparar en família plats senzills, saludables i originals.
1 Juliol de 2018
Img bebe 2 listado

De gran vull ser xef

Imagina una recepta. CONCURS “IMAGINE FOOD”:

/imgs/20180701/plato-real.jpg

Aconseguir que els nens mengin verdura, peix i fruita pot ser complicat de vegades. Per això, la Fundació Eroski va crear el concurs interescolar Imagine Food, adreçat a alumnes de primària per a conscienciar sobre la importància de portar una alimentació equilibrada i saludable, alhora que els nens es diverteixen. En aquest concurs, els escolars dibuixen receptes originals i saludables i les 30 finalistes són interpretades pel xef Peio Gartzia i recollides en el llibre Imagine Food.

En breu en començarà una nova edició, així que si voleu que la vostra escola hi participi, estigueu atents a la web: www.imaginefood.escueladealimentacion.es

Comparteix-ho a Facebook

Ensenyeu-nos la vostra obra, família. Pugeu-la a Facebook/Eroskiconsumer i compartiu la vostra creació:

 1. Seguiu les instruccions de la recepta: Nena amb pírcing amb salsa quètxup.
 2. Feu una foto del plat acabat.
 3. Compartiu-la al nostre Facebook/Eroskiconsumer amb el nom de la recepta seguit de # Imaginefood i etiqueteu tres amics o amigues.
 4. Els plats que més s’assemblin a l’original… els publicarem en aquesta revista!

/imgs/20180701/pinturas.jpg

Les fotos que revelin imatges de persones, així com les dades identificatives dels participants, s’integraran en el fitxer el responsable del qual és EROSKI S. COOP, per al compliment de les finalitats indicades més amunt, i les mantindrà en el seu fons d’arxiu mentre desenvolupi accions promocionals d’aquest tipus. Si les dades proporcionades identifiquessin un menor d’edat, la seva publicació requerirà l’autorització per part del pare, mare o tutor legal, el consentiment del qual serà comprovat per part d’Eroski Consumer de manera efectiva. Tot participant podrà exercitar els drets d’accés, rectificació, supressió, revocar el seu consentiment, oposar-se al seu tractament, limitar-lo i/o sol·licitar la portabilitat de les seves dades, a través de dpo@eroski.es, o adreçant-se a l’Equip DPO d’EROSKI S. COOP. Bº San Agustin, s/n- 48230 Elorrio (Biscaia).

Recepta finalista del 2016: Nena amb pírcing amb salsa quètxup

Hola! Em dic Isabel Aguirre i estudio tercer cicle de primària al col·legi Alfares de Sevilla (finalista en la 2a edició d’Imagine Food – 2016).

/imgs/20180701/receta.jpg

Us presento la meva recepta: NENA AMB PÍRCING AMB SALSA QUÈTXUP:

INGREDIENTS (4 persones):

 • 4 talls de bacallà sense pell ni espines
 • 1 ou
 • 60 g de pa ratllat
 • 40 g de pernil dolç
 • 1 patata bullida
 • 40 g de mongeta tendra bullida
 • 40 g de pastanaga bullida
 • 40 g de pèsols cuits
 • 40 g de raïm blanc i negre
 • 20 g d’olives negres
 • Oli d’oliva suau
 • 4 g de sal

PREPARACIÓ:

Esmicolem els talls de bacallà sense pell ni espines, els posem al punt de sal i els donem forma arrodonida. Els passem per farina, ou batut i pa ratllat i els fregim a la paella amb oli d’oliva. Quan siguin rossos, els escorrem i reservem. Muntem el plat amb les verdures escorregudes de la conserva, calentes i una mica amanides amb oli d’oliva. Al centre hi col·loquem el bacallà arrebossat, donem forma al nas i a la boca amb el pernil dolç, retallant-lo amb tisores. Fem les orelles amb patata bullida, el cabell amb pèsols i mongeta tendra, un collaret amb pastanaga bullida i els pírcings amb cèrcols d’oliva en rodanxes. Fem els ulls amb raïm blanc i negre i l’expressió de la cara amb una alga nori. Ho acompanyem d’una salsa quètxup, encara que es pot substituir per una altra de maionesa o iogurt.