Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Zones de vianants: estudiats 100 dels principals carrers restringits a la circulació de 18 ciutats : Mobiliari urbà, netedat i invasió de vehicles, mancances d'un de cada cincs carrers de vianants

La proporció de suspensos ha baixat del 54% de 2004 al 19% de 2009, però la valoració mitjana no passa d'un discret "acceptable"

/imgs/20091201/tema1.jpg
Els carrers de vianants exerceixen de cor urbà. Bomben vida, relacions socials i comercials, però els ciutadans i visitants que els travessen no sempre ho fan en les millors condicions. Sòls mal pavimentats, brutícia unida a escassetat en el nombre de papereres, pocs bancs (o cap) per fer-hi una parada, automòbils que campen a plaer en zones prohibides… Mancances, totes elles, que no són teòriques. Responen a una realitat que CONSUMER EROSKI ha comprovat després de l’estudi de cent de les principals vies de vianants de 18 capitals espanyoles. La valoració global no passa d’un discret “acceptable” i un de cada cincs carrers suspenen, una proporció significativament inferior a la recollida en un estudi semblant elaborat el 2004, en què només aprovaven la meitat de les vies. El marge de millora continua sent notable, en especial en apartats com el mobiliari urbà, la netedat o el respecte per les restriccions de circulació i estacionament de vehicles.

S’han visitat zones de vianants d’Alacant, Almeria, Barcelona, Bilbao, Còrdova, la Corunya, Granada, Madrid, Màlaga, Múrcia, Oviedo, Pamplona, Sant Sebastià, Saragossa, Sevilla, València, Valladolid i Vitòria. L’estudi va valorar la dotació de mobiliari urbà, la netedat i el manteniment, la senyalització, la seguretat i l’accessibilitat d’aquestes vies. També es va fer una prova pràctica per comprovar si es respecten les restriccions de circulació fora de l’horari de càrrega i descàrrega. La informació es va completar amb dades proporcionades pels ajuntaments de cada ciutat.

La falta de netedat i el mal estat del paviment es van observar en el 20% i el 35% del centenar de carrers estudiats, respectivament. En un de cada tres, la dotació de papereres es va considerar insuficient i en el 60% no es va trobar cap rastre de bancs per a asseure’s i descansar. Altres deficiències: en dues de cada deu vies, els tècnics es van trobar amb perills per a la integritat física dels vianants (obres sense protegir, mobiliari urbà en mal estat, paviment relliscós…) i en la meitat dels carrers no hi havia senyals específics de zona de vianants. Sí que es van trobar, en dues de cada deu vies, automòbils estacionats o circulant fora de l’horari de càrrega i descàrrega.

Per ciutats, superen l’examen proposat per CONSUMER EROSKI (amb una valoració de “bé”), les zones de vianants de Còrdova, Madrid, Oviedo, Valladolid i Saragossa. Es queden en “acceptable” la Corunya, Alacant, Sant Sebastià, Sevilla, Bilbao, Granada, Múrcia, València i Vitòria. El suspens recau en Almeria, Barcelona, Màlaga i Pamplona, amb un “regular”.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions