Es poden menjar les castanyes crues?

Perquè l’organisme les toleri bé és millor cuinar-les, ja que amb la temperatura s’eliminen els tanins i es guanya en sabor.
1 Octubre de 2021

Es poden menjar les castanyes crues?

Les castanyes són riques en fibra, aporten vitamina C i B, així com àcid fòlic. També tenen un contingut elevat en tanins, compostos fenòlics que es troben a la part comestible i, sobretot, a la pela i als teixits que l’embolcallen, que produeix una sensació d’aspror a la boca coneguda com a astringència. Algunes varietats de castanyes contenen grans quantitats de determinats tanins que poden produir irritació estomacal o nàusees, i són perjudicials especialment en persones que tenen problemes renals o hepàtics. Això se soluciona fàcilment cuinant-les, ja que la temperatura destrueix els tanins, el nostre organisme les tolerarà millor i guanyarem en sabor, que serà menys amarg.

Si les rostim, les torrem o les bullim també es produeixen canvis en el midó, principal component de les castanyes, i farà que se n’incrementi la suculència i que en millorin la textura i la digestibilitat. Si les castanyes estan acabades de collir s’han de deixar “curar” durant uns dies a temperatura ambient o dues setmanes a la nevera per tal de facilitar la transformació de part del midó en glucosa i millorar-ne el sabor.