Les aplicacions més nadalenques

Des de puzles fins a nadales o SMS amb frases dedicades, són nombrosos els programes dissenyats específicament per enriquir els dispositius mòbils durant aquestes festes
1 Desembre de 2013
Img internet listado 851

Les aplicacions més nadalenques

/imgs/20131201/internet1.jpg
El Nadal és molt a la vora. No hi ha cap dubte; n’hi ha prou d’observar les prestatgeries dels comerços engalanades amb els millors llaços i dolços, a més de gaudir de la il.luminació de Nadal. Però des de fa uns anys, un altre sentit ens adverteix de l’arribada d’aquestes festes perquè, a través de les diferents aplicacions, podem sentir el so del mòbil en forma de càntics de Nadal, de campanes i fins i tot de contes i jocs de trencaclosques per a nens. A continuació es descriuen algunes d’aquestes aplicacions.

Per a mòbils i tauletes amb iOS 7

 • /imgs/20131201/internet2.jpg
  SMS Nadal 2013. Es tracta d’una aplicació per a enviar missatges curts de text SMS amb els quals es pot felicitar el Nadal i l’any nou als nostres amics, coneguts i familiars. Conté frases enginyoses, divertides o entranyables perquè el nostre SMS impacti al seu destinatari. L’aplicació bàsica és gratuïta, però ofereix un nombre limitat de missatges. Si en volem comprar més cal pagar 0,89 euros pel pack de missatges d’humor o el de missatges tendres, i 0,89 euros més per a eliminar la publicitat.
 • Nadales. No són poques les aplicacions que ofereixen tons nadalencs i fins i tot karaokes per a cantar les nadales de més renom, tant en castellà com en anglès. En aquest cas es tracta d’un programa per a distreure i estimular els nens que ofereix els tons de les nadales principals, amb il.lustracions coloristes d’època i les lletres de les cançons perquè els més petits puguin aprendre-les. El preu és de 0,99 euros.
 • Conte de Nadal. És una altra aplicació per a menors que converteix el mòbil en un llibre electrònic i interactiu per a mostrar als més petits un conte de Nadal amb il.lustracions i funcions interactives, com ara fer el compte enrere de l’arribada del Nadal o decorar l’arbre amb diferents elements mitjançant la pantalla tàctil. És gratis però ofereix una versió més completa per 1,79 euros.
 • Música de Nadal. Conté 80 cançons tant tradicionals com d’èxit comercial relacionades amb el Nadal. El programa les ofereix en àudio integrat, però també permet reproduir a Youtube les seves interpretacions o fins i tot fer-ne una llista de reproducció per a diversos serveis. El preu és de 3,59 euros, encara que té una versió limitada gratuïta.
 • Trencaclosques de Santa. Es tracta d’una de les diverses aplicacions dedicades a fer puzles per a sistemes operatius mòbils. En aquest cas les temàtiques dels puzles estan pensades per als nens i tenen Santa Claus com a protagonista. Ofereix 18 puzles que van des dels més senzills de nou peces fins als més complexos de vint. El preu és d’1,79 euros.
 • Arbre de Nadal musical. És una aplicació que ens ofereix captures de pantalla amb diferents dissenys d’arbres de Nadal i sintonies de nadales, perquè cada vegada que activem l’iPhone vegem l’estampa i escoltem la melodia. És una aplicació gratuïta.

Per a mòbils i tauletes amb Android:

 • /imgs/20131201/internet3.jpg
  Fons de pantalla nadalenc. És una de les millor valorades de la botiga de Google, sobretot en la versió gratuïta, ja que és molt completa. Presenta un calendari per a notificar els dies que falten fins a l’arribada del 25 de desembre i apareix un arbre il.luminat. En la versió de pagament, el preu és d’1,49 euros.
 • Postals de Nadal. És una aplicació senzilla que, tanmateix, pot resultar molt divertida. L’aplicació ens permet fer una foto d’una persona per enquadrar-la després en el fotomuntatge d’una postal divertida amb motius nadalencs i compartir-la a través de SMS, Whatsapp o altres mitjans. La virtut principal és la seva senzillesa d’ús i la seguretat que agradarà tant a grans com a petits. És gratuïta.
 • Cançons de Nadal. Conté quinze cançons de Nadal -no necessàriament nadales- en format de so midi que poden descarregar-se al mòbil sense cap més cost, ja que el seu pes és molt baix. A més, enllaça -cal tenir Wi-Fi per no gastar la tarifa de dades- a altres cançons disponibles a Youtube. És gratuïta.
 • Calendari de Nadal 2013. Consisteix en un fons de pantalla amb la il.lustració d’un arbre de Nadal que es pot instal.lar de fons de pantalla bloquejada al telèfon o la tauleta. A més, mostra un cronòmetre invers que compta els dies, les hores, els minuts i els segons que falten perquè arribi el Nadal. És gratuïta.
 • Puzles de Nadal. Els puzles interactius tenen cada vegada més acceptació en les pantalles tàctils. En aquest cas es tracta d’un recull de temes nadalencs dels quals cal ajustar les peces sobre la pantalla, amb un nivell creixent de dificultat. És una de les aplicacions de Nadal més ben valorades aGoogle Play.
 • Nadales. És una de les poques aplicacions nadalenques específicament espanyoles de la botiga d’Android. La seva funció consisteix a connectar amb Youtube i mostrar la nadala que volem sentir. És gratuïta, però convé utilitzar-la només amb xarxes Wi-Fi.