Aplicacions per a comprar i vendre

Cada vegada es creen més aplicacions mòbils dissenyades per a la compravenda de productes de segona mà entre particulars
1 Octubre de 2015
Img internet listado 879

Aplicacions per a comprar i vendre

Els nostres hàbits de consum han canviat a passos de gegant amb l’entrada d’Internet a les nostres cases i en les nostres vides. La compravenda de productes a través de la Xarxa ja és un dels segments de mercat que generen un volum de negoci més alt.

A Espanya, el lidera el grup Schibsted, propietari de portals com Milanuncios, Segundamano, Fotocasa, Coches.net i InfoJobs. Aquestes empreses també són competència d’eBay, que disposa de la plataforma d’anuncis classificats Loquo.

En aquest sentit, la mobilitat que caracteritza els telèfons mòbils augmenta les possibilitats que aquest tipus de negoci creixi. De fet, cada vegada es creen més aplicacions mòbils dissenyades per a la compravenda de productes de segona mà entre particulars.

Tot seguit es descriuen amb detall algunes alternatives per a comprar i vendre productes entre particulars mitjançant aplicacions:

Wallapop
/imgs/20151001/L_Wallapop.jpg

És una aplicació per a iOS i Android que permet vendre i comprar articles de segona mà entre particulars.

Aquesta app disposa de diverses categories principals, com ara “motor”, “tecnologia”, “moda i complements” o “esports”. A més, té un cercador genèric que permet als usuaris trobar productes pròxims en funció de les paraules clau introduïdes. I és que un dels avantatges de Wallapop respecte d’altres serveis de compravenda tradicional a Internet és que mostra en primer lloc els productes més pròxims a l’usuari. D’aquesta manera, la transacció es pot fer in situ entre el venedor i el comprador particular.

D’altra banda, els usuaris registrats en l’aplicació poden fer de forma independent la funció de comprador i de venedor. A l’hora de pujar un producte, l’app deixa incloure’n una imatge de la galeria de fotos o bé fer-la mitjançant la càmera del telèfon. El perfil de cada persona permet veure la resta de productes que té a la venda, així com la seva ubicació.

En el moment de voler adquirir un producte, els usuaris el poden marcar com a favorit per a recuperar-lo posteriorment, així com entrar en un xat privat amb el venedor per tal de solucionar dubtes, renegociar el preu o determinar un lloc i hora per a dur a terme l’intercanvi.

Segundamano
/imgs/20151001/L_Segundamano.jpg

Es troba entre les plataformes més utilitzades a Espanya per a comprar i vendre productes. Disposa d’una aplicació gratuïta tant per a iOS com per a Android.

Des de l’aplicació mòbil, els usuaris poden accedir a tota l’oferta de productes publicats en el servei. A més, els productes es mostren de manera geolocalitzada. D’aquesta manera, des de la versió mòbil es prioritza la distància al producte com un element diferencial respecte de la versió web. Els usuaris poden publicar-hi anuncis de forma gratuïta i gestionar i editar els que ja tinguin publicats.

Una de les característiques més recomanables és la possibilitat de subscriure’s a les alertes relacionades amb productes. També permet reportar missatges que no siguin correctes o fraudulents.

Selltag
/imgs/20151001/L_Selltag.jpg

També és una aplicació gratuïta per a iOS i Android que serveix per a comprar i vendre productes directament des del telèfon mòbil.

Una de les seves característiques més destacades és la de poder identificar l’usuari gràcies al fet que el seu perfil en l’app està associat a la seva identitat en xarxes socials. D’aquesta manera, es pot conèixer si el comprador i el venedor tenen contactes en comú i generar una mica més de confiança en la transacció comercial.

En aquesta aplicació, la geolocalització del producte no és tan important com en altres de semblants. La transacció es pot fer quedant abans amb el comprador o bé pagant amb targeta o PayPal. En aquest cas, el producte es pot enviar per correu.

Consells per a comprar i vendre per Internet

/imgs/20151001/tablet_compra.jpg

Tot i que les aplicacions de compravenda de productes de segona mà deixen fer transaccions econòmiques entre particulars en persona, és convenient seguir algunes recomanacions a l’hora de comprar i vendre:

  • Provar el producte. És important llegir la descripció del producte per a no emportar-se un desengany a l’hora d’adquirir-lo. En el cas de productes electrònics o mecànics, és important poder provar-los abans de comprar-los.
  • Tenir una altra forma de contacte amb el comprador. Tot i que el xat d’aquestes aplicacions permet comunicar-se de forma fluïda en la compravenda, és aconsellable tenir una altra forma de contacte, com ara un telèfon mòbil, una adreça física o un correu electrònic per poder comunicar-se amb el comprador en cas necessari.
  • Anar amb compte amb les transaccions electròniques. Algunes vegades, el venedor no es troba a la ciutat de l’usuari, la qual cosa requereix que la transacció econòmica es faci mitjançant una plataforma de pagament independent. En aquest cas, és recomanable utilitzar PayPal per a limitar el risc en cas de frau.
  • Demanar el tiquet de compra. És imprescindible sol·licitar el tiquet de compra i la garantia segellada del producte de segona mà que s’adquireix, si aquest és seminou o encara no ha acabat el període de dos anys de garantia legal.