Mainaderes 2.0

Les famílies poden obtenir a la xarxa informació completa i detallada de mainaderes disponibles a la seva localitat, i també contactar amb altres pares per a compartir els seus serveis
1 Octubre de 2015
Img bebe listado 151

Mainaderes 2.0

/imgs/20151001/portatilbebe.jpg

Pares busquen persona afectuosa, responsable, educada, pacient, amb iniciativa, puntual, ferma, preferiblement amb titulació, idiomes i, per descomptat, amb experiència i referències perquè cuidi els seus fills.

El procés de cerca i selecció d’una mainadera que es faci càrrec dels petits de la casa durant unes hores al dia posaria en un compromís l’expert més prestigiós en selecció de personal. I és que trobar la cuidadora de nens idònia, que compleixi tots els requisits que exigeix la família, és una tasca dura i complicada.

Per a començar la cerca, l’opció a què recorren els pares amb més freqüència és el “boca a boca”; és a dir, indagar en el seu entorn més proper per obtenir recomanacions o referències d’una candidata adequada.

Una altra pràctica habitual és consultar el personal de l’escola o guarderia on van els fills sobre la seva disponibilitat per a fer hores extra a la llar o sobre altres possibles cuidadores que coneguin. Tot i això, aquests canals de cerca no sempre donen resultat. En aquest cas, hi ha altres alternatives.

Internet, una opció més

A través de diverses plataformes virtuals, avui dia les famílies poden buscar i seleccionar a Internet els perfils de mainaderes que s’ajustin millor a les seves necessitats. En alguns casos, són webs especialitzades en les quals els candidats per a cobrir un lloc de mainadera s’han triat prèviament.

Un exemple n’és Nidmi. Segons la creadora d’aquesta plataforma, Montse Piquer, els assistents que s’anuncien passen els filtres del seu equip de selecció de personal. A partir d’aquí, els pares poden utilitzar el cercador per a consultar els perfils disponibles o optar per una selecció personalitzada després de detallar les seves preferències.

/imgs/20151001/mapa.jpg

Altres portals funcionen només com a punt de trobada entre famílies i cuidadores, a manera del clàssic tauler d’anuncis, però amb tots els avantatges tecnològics que ofereix la xarxa. La geolocalització per a buscar les candidates més properes, la visualització d’imatges i fins i tot els vídeos de les aspirants o l’accés directe a les opinions i experiències d’altres famílies són alguns dels valors afegits que aporten aquestes pàgines.

Amb tot, cal tenir clar que es tracta d’un lloc d’anuncis i que no substitueix l’interessat a l’hora de contractar una mainadera o de fer les comprovacions necessàries, tal com apunta Alexis Deneux, pare de tres nenes i impulsor d’una altra plataforma d’aquest tipus denominada Topnanny.

Així i tot, algunes d’aquestes webs disposen d’eines d’ajuda com a referències, identitats validades o xarxes socials de les candidates perquè hi augmenti la confiança del progenitor. A més, tot sovint, aquests taulers virtuals ofereixen l’opció de posar en contacte dues famílies entre si per a compartir cuidadora i, així, estalviar costos i fomentar les relacions socials dels seus fills amb altres petits.

Sis webs per a buscar mainadera:

 1. /imgs/20151001/L_quierocanguro.jpg
  Quierocanguro. Aquesta web, activa també a Holanda i a Itàlia, es defineix com un lloc de trobada en línia entre pares, cangurs i mainaderes d’una mateixa zona. Per a accedir a la llista de cuidadores o de famílies disponibles, tan sols és necessari inscriure-s’hi de forma gratuïta i assenyalar les característiques de la candidata que es busca. Per a contactar amb els perfils de les aspirants és necessari subscriure’s a l’opció premium (un mes són 10 euros).
 2. /imgs/20151001/L_topnanny.jpg
  Topnanny. Mainadera particular o compartida, mares de dia, cangur ocasional o au pair són els perfils que es poden trobar en aquesta web que permet seleccionar i contactar les candidates sense cap cost.
 3. /imgs/20151001/L_canguroencasa.jpg
  Canguroencasa. El servei d’aquest tauler virtual és gratuït i deixa buscar i contactar amb les aspirants o publicar un anunci que detalli les necessitats específiques de la família. Els perfils de les mainaderes inclouen informació personal, disponibilitat, horaris i opinions o referències.
 4. /imgs/20151001/L_nidmi.jpg
  Nidmi. Amb més de 13.000 candidates en la seva base de dades, aquesta pàgina especialitzada en la selecció de personal en línia ofereix a les famílies la possibilitat de consultar gratis la informació bàsica de les mainaderes validades prèviament pel seu equip o accedir a les dades detallades i l’opció de contactar mitjançant el pagament d’una quota (15 euros al mes).
 5. /imgs/20151001/L_yopiies.jpg
  Yoopies. Les famílies poden fer servir aquest portal per a trobar la seva mainadera idònia utilitzant fins a 50 criteris de cerca diferents. El registre gratuït permet contactar amb un sol perfil i l’opció premium (6,90 euros al mes), contacte il.limitat i accés a opinions i referències.
 6. /imgs/20151001/L_bepoppins.jpg
  BePoppins. Aquesta plataforma funciona com una agència de selecció de mainaderes a la xarxa. Ells s’encarreguen de triar, entrevistar i gravar un vídeo de presentació de cada candidata per a facilitar l’elecció de les famílies. Els seus serveis tenen un cost d’1,99 euros per hora per a les cangurs i de 149 o 199 euros per als contractes de mitja jornada o completa (aquests costos no inclouen el salari de la mainadera).