Quines begudes saludables puc prendre a l’estiu?

Les energètiques i l’alcohol s’han de substituir per cerveses “0,0%” i refrescos sense sucre.
1 Juny de 2020
Pouring cola into a glass

Quines begudes saludables puc prendre a l’estiu?

Amb la calor és habitual sortir a prendre alguna cosa fora de casa o emportar-se begudes al camp o a la piscina. Tanmateix, l’oferta és molt àmplia i la qualitat nutricional és absolutament variable.

Entre les pitjors opcions hi ha les begudes energètiques (tenen una gran quantitat de sucres lliures, cafeïna i compostos que poden ser problemàtics per a determinats col·lectius, com el ginseng en dones embarassades), els refrescos i les begudes alcohòliques (inclosos el vi i la cervesa), amb un esment especial als combinats. S’ha de tenir precaució amb els “falsos saludables” com les begudes isotòniques, els sucs amb llet o els refrescos de te: la gran majoria està carregada de sucre i amb poca densitat nutricional.

En aquestes ocasions es poden demanar refrescos sense sucre o cerveses “0,0%” (cal recordar que les “sense alcohol” poden contenir fins a 0,9° d’alcohol). Les millors eleccions serien l’aigua (amb gas i llimona o amb sabors, per exemple), el cafè amb gel o les infusions fredes (com el te gelat).