Batedores de peu

Prestacions semblants, preus diferents

Totes són aptes per a batre, però qui busque un aparell que pique o molga haurà d'adquirir-ne una de les cares
1 Desembre de 2007
Img analisis 2 listado 162

Prestacions semblants, preus diferents

/imgs/20071201/img.analisis-2.01.jpgLa batedora és un dels petits electrodomèstics més habituals a les cuines. L’elaboració de salses i purés ja no es concep sense la seua ajuda i fa temps que no tan sols se’ls demana que baten, sinó que a més es busca que piquen, molguen i, sobretot, que siguen senzilles d’utilitzar i de netejar.

S’han analitzat al laboratori i s’han sotmès a una prova d’ús, set batedores elèctriques de 600 W que costen des dels 33,45 euros de Philips HR1363 fins als 65 euros de Braun Multiquick. Una de les més barates, Moulinex Optipro (37,40 euros) va ser la preferida pels consumidors: supera totes les proves i compleix àmpliament amb la seua comesa, batre, per la qual cosa és la millor relació qualitat-preu. Els usuaris que no només busquen una batedora, sinó que necessiten un aparell que pique o molga, poden decantar-se per Ufesa BP4515, de les cares (53 euros), però molt ben assortida d’accessoris.

Taurus, Braun, Krups i Moulinex inclouen un útil llibre de receptes per a aprendre a treure tot el partit a l’aparell. Les set estan ben etiquetades i incorporen tots els marcatges obligatoris. Els manuals són clars i complets i informen adequadament de les precaucions de seguretat que implica utilitzar un electrodomèstic potencialment perillós. El fet que les set oferisquen els dos anys de garantia a què obliga la llei i que aquests documents de garantia estiguen en castellà (com indica la norma) no hauria de ser notícia, però des de l’entrada en vigor de la nova llei de garanties ara fa quatre anys aquesta és una de les comptades ocasions en què tots els productes analitzats per CONSUMER EROSKI superen aquest apartat essencial. Taurus, a més dels dos anys legals, n’ofereix un tercer en el qual estan cobertes les peces defectuoses, però no la mà d’obra.

Bé en seguretat

Quant a la seguretat, estan prou aïllades i no és possible accedir amb els dits a zones carregades elèctricament. En la prova d’escalfament amb un funcionament normal dels aparells, els equips no aconsegueixen una temperatura excessiva en els punts més sensibles. Els resultats també són satisfactoris en la comprovació del seu funcionament en condicions anormals o màximes: la seguretat és suficient i estan protegides contra els incendis o els deterioraments mecànics. I, el més important: la seua part més perillosa, les fulles, està ben protegida.

Les proves de compatibilitat electromagnètica indiquen si aquests equips poden pertorbar el funcionament d’altres aparells elèctrics. Si les batedores no estan prou aïllades poden generar molestes interferències en ràdios o televisors. No és un problema greu (desapareix quan s’apaga l’equip), però la norma fixa uns nivells màxims d’emissions que aquests equips no han de superar. Taurus Bapi 600 suspèn per superar el rang permès.

Com que se subjecten amb una sola mà, les batedores han de ser lleugeres a fi de resultar manejables. En el pes no es van trobar diferències significatives: Braun i Krups (800 grams) pesen a penes 150 grams més que Ufesa, la més lleugera. En la longitud tampoc difereixen gaire: Philips fa 37,5 centímetres i Braun i Krups dos centímetres més. Un cable llarg en facilita l’ús, perquè permet utilitzar la batedora lluny d’un endoll. Els cables més curts van ser els de Taurus (116 centímetres) i Braun (122 cm), mentre que el més llarg va ser el de Moulinex, amb 154 cm.

No tanta potència

Les set diuen ser de 600 W, però es va voler comprovar la seua potència real picant, tal com indica la norma, pastanagues i aigua a la màxima velocitat. Totes van quedar lluny d’aquest registre: Krups i Moulinex van demostrar ser de 185 W, enfront de Taurus, l’única que, amb 406 W, es va acostar al valor nominal. Aquests equips van aconseguir els 600 W indicats batent productes de més duresa però, per descomptat, no ho van aconseguir amb la prova normalitzada.

Algunes receptes requereixen controlar la velocitat a què es bat d’una forma precisa. Philips i Moulinex només disposen de dues velocitats: la normal i la “turbo”, útil per a picar aliments durs com el pa o la carn. Braun té 16 velocitats, Taurus 10 i Krups 6. Ufesa i Bosch ofereixen un regulador variable amb què es fixa de forma gradual i precisa la velocitat desitjada.

Les set ofereixen un vas per a utilitzar la batedora. Els de Bosch, Philips i Ufesa vénen amb una tapa per si volem guardar en el vas el que hem batut. Bosch i Philips són les úniques que manquen d’un suport per a penjar-les a la paret. Philips ofereix un picador i Braun i Ufesa, a més del picador, inclouen unes varetes útils per a muntar nata, per exemple.

Prova d’esforç

Les batedores es van sotmetre també a una prova d’esforç en què s’encenien durant un minut batent aigua a velocitat mitjana-alta i es deixaven descansar cinc minuts més. En total, es va repetir aquest procés durant 2.230 cicles, és a dir, més de nou dies complets de test. Després d’aquesta exigent prova, totes les batedores van continuar funcionant sense alteracions.

Davant de l’eventualitat que puguen caure a la cuina, es va provar la seua resistència llançant el peu desmuntable, la part de la batedora més susceptible de sofrir una caiguda, sobre una taula de roure. Cap peu no va sofrir desperfectes.

Els consumidors opinen

Sis usuaris van provar les batedores i van puntuar diferents elements de l’1 al 10. Abans de valorar les batedores, les van usar per a batre, moldre o picar aliments com ara pa, fruita, tomates, pebrots o patates bullides. També hi van preparar receptes senzilles com ara purés o gaspatxo i al final van haver de netejar els equips. Totes han aprovat amb nota: les més ben valorades van ser Moulinex, amb 8,5 punts sobre 10, Bosch i Braun (8,4 punts), totes elles per la seua facilitat d’ús, potència i prestacions. Molt a prop va quedar Taurus (8,2 punts). Però, fins i tot les notes més baixes han sigut molt bones: Philips, Ufesa i Krups han aconseguit els 7,8 punts.

Més en detall, el manual més clar és el de Bosch, mentre que el de Philips s’ha considerat poc pràctic i còmode. Quant al disseny, Moulinex és la que més agrada i Ufesa la que menys. Krups és percebuda com la més pesant i voluminosa, encara que les proves objectives no van demostrar una diferència de pes o de longitud significativa. El cable llarg de Moulinex va ser molt ben valorat. També va agradar que Braun fos la més silenciosa, davant d’Ufesa i Krups, que van ser molt sorolloses (Krups a més produeix forts vibracions). Braun i Moulinex van destacar en ergonomia i prestacions. Krups, que va ser pitjor valorada en aquests dos aspectes, ofereix el millor vas de mescles. Després d’elaborar diferents receptes amb les batedores, Krups i Ufesa van obtenir una valoració més baixa (6,3 i 6,5 punts respectivament). La que millor va exercir la seua tasca va ser Braun, amb 8,3 punts. En altres aspectes com ara facilitat de neteja i de muntatge o claredat i utilitat dels comandaments les set batedores van aconseguir resultats semblants.

En síntesi i taula comparativa

En síntesi

 • S’han analitzat set batedores elèctriques de peu. La més barata, Philips, va costar 33,5 euros i la més cara, Braun, 65 euros.
 • Les set són segures i tant els manuals com els marcatges i les garanties són correctes. Taurus Bapi 600 suspèn la prova de compatibilitat electromagnètica perquè pot produir interferències en ràdios o televisors connectats a la mateixa xarxa elèctrica.
 • Els equips més voluminosos i pesants són Braun i Krups, mentre que Philips és el que menys espai ocupa i Ufesa el més lleuger.
 • Diuen ser de 600 W, però la seua potència real segons la prova normalitzada (batent pastanagues i aigua) està lluny d’aquest valor: va dels 180 W de Krups fins als 406 W de Taurus.
 • Les seues prestacions són molt semblants. No va agradar que Philips i Braun comptessen únicament amb dues velocitats. Totes inclouen un vas de mescles, però en el nombre d’accessoris Braun i Ufesa són les més generoses.
 • En la prova amb usuaris, les set van aprovar amb nota. Hi va destacar Moulinex (8,5 punts de 10), a més de Bosch i Braun (les dues 8,4 punts), i van agradar una mica menys Taurus (8,2 punts), Krups, Philips i Ufesa (les tres amb 7,8 punts).
 • La millor relació qualitat-preu és Moulinex Optipro, per ser de les més barates (37,40 euros) i rebre la millor valoració dels consumidors. Per als qui busquen un aparell més complet, una altra opció interessant és Ufesa BP4515, de les més cares, però molt ben assortida d’accessoris.
Marca Model Moulinex Optipro Ufesa BP4515 Philips HR1363 Krups GPA 1 Bosch MSM 6280 Braun Multi- quick Taurus Bapi 600
Preu (euros / unitat) 37,40 52,95 33,45 40 57,73 65,07 39,37
Informació al consumidor Correcte Correcte Correcte Correcte Correcte Correcte Correcte
Seguretat elèctrica Correcte Correcte Correcte Correcte Correcte Correcte Correcte
Compati- bilitat electro- magètica 1 Correcte Correcte Correcte Correcte Correcte Correcte Incumple
Aspectes tècnics
Alta batedora (mm) 390 385 375 395 390 395 380
Pes (g) 750 650 700 800 750 800 750
Potència indicada (W) 600 600 600 600 600 600 600
Potència mesurada (W) 185 310 240 180 200 205 406
Llargària cable (cm) 154 147 130 144 144 122 116
Nombre de velocitats Botó turbo Variable Botó turbo 6 Variable + turbo 15 + turbo 10
Material del braç Metàl·lic Metàl·lic Plàstic Metàl·lic Metàl·lic Metàl·lic Metàl·lic
Accessoris Suport mural, Vas de mescles Accesorio batidor, Suport mural, Vas de mescles, Tape, Accesorio picador Vas de mescles, Tapes, Accesorio picador Suport mural, Vas de mescles Vas de mescles, Tape Accesorio batidor, Suport mural, Vas de mescles, Accesorio picador Suport mural, Vas de mescles
Duració de vida Correcte Correcte Correcte Correcte Correcte Correcte Correcte
Resistència a caigudes Correcte Correcte Correcte Correcte Correcte Correcte Correcte
Prova d’ús (1 a 10) 8,5 7,8 7,8 7,8 8,4 8,4 8,2

1. Pot provocar interferències en altres aparells elèctrics, com ara televisors o ràdios.

Una a una

Una a una, 7 batedores elèctriques

Moulinex Optipro

 • /imgs/20071201/moulinex.jpg
  37,40 euros
 • La millor relació qualitat-preu.De les de menor potència real (185 W). El seu cable és el més llarg (154 cm). Únicament amb dues velocitats. Accessoris: suport mural i vas de mescles.
 • Prova d’ús: 8,5 punts de 10, la que més agrada. Els usuaris en destaquen la llargària del cable i el disseny. També resulta de les millors en ergonomia, facilitat d’ús i per la comoditat de netejar i de muntar.

Ufesa BP4515

 • /imgs/20071201/ufesa.jpg
  52,95 euros, cara
 • La més lleugera (650 grams). La segona potència real més alta (310 W). Amb selector de velocitat variable. La més ben assortida en accessoris: suport mural, vas de mescles, tapa, accessori picador i varetes.
 • Prova d’ús: 7,8 punts sobre 10. El seu manual és clar i útil. La més ben valorada per les dimensions i el pes. El pitjor: la més lenta i sorollosa, i el disseny que menys ha agradat. També obté les puntuacions més baixes en facilitat d’ús i prestacions.

Philips HR1363

 • /imgs/20071201/philips.jpg
  33,45 euros, la més barata
 • La més petita (375 mm). Únicament amb dues velocitats. L’única amb braç de plàstic (i no metàl·lic). Accessoris: vas de mescles, tapes i accessori picador.
 • Prova d’ús: 7,8 punts sobre 10: el seu manual es valora com a poc pràctic i còmode. No n’agrada l’absència de control de velocitat.

Krups GPA 1

 • /imgs/20071201/krups.jpg
  40 euros
 • De les més llargues (395 mm) i pesants (800 grams). De les que menys potència real demostra (180 W). Amb selector de velocitat variable. Accessoris: suport mural i vas de mescles.
 • Prova d’ús: 7,8 punts sobre 10. No en van agradar les dimensions i el pes, l’ergonomia, la comoditat de neteja i muntatge i la facilitat d’ús. És la segona més sorollosa i produeix fortes vibracions. Compta amb el vas batedor que més agrada.

Bosch MSM 6280

 • /imgs/20071201/bosch.jpg
  57,73 euros
 • Amb selector de velocitat variable i a més funció turbo. Accessoris: vas de mescles i tapa.
 • Prova d’ús: 8,4 punts sobre 10, de les millors: destaca la claredat i utilitat del seu manual, la comoditat de netejar i la facilitat per a desmuntar-ne el braç.

Braun Multiquick

 • /imgs/20071201/braun.jpg
  65,07 euros, la més cara
 • De les més altes (395 mm) i pesants (800 grams). Disposa de selector de velocitats i funció turbo. Accessoris: varetes, suport mural, vas de mescles i accessori picador.
 • Prova d’ús: 8,4 punts sobre 10, de les millors: de les menys sorolloses, fàcil d’usar i de desmuntar i còmoda de netejar.

Taurus Bapi 600

 • /imgs/20071201/taurus.jpg
  39,37 euros
 • L’única que incompleix la norma de compatibilitat electromagnètica: el seu funcionament pot generar interferències en altres equips connectats a la xarxa elèctrica. La potència real més gran (406 W). Amb el cable més curt (116 cm) i selector de velocitat variable. Accessoris: suport mural i vas de mescles.
 • Prova d’ús: 8,2 punts sobre 10. No va destacar positivament ni negativament en cap apartat..