Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

: Prestacions semblants, preus diferents

/imgs/20071201/img.analisis-2.01.jpgLa batedora és un dels petits electrodomèstics més habituals a les cuines. L'elaboració de salses i purés ja no es concep sense la seua ajuda i fa temps que no tan sols se'ls demana que baten, sinó que a més es busca que piquen, molguen i, sobretot, que siguen senzilles d'utilitzar i de netejar.

S'han analitzat al laboratori i s'han sotmès a una prova d'ús, set batedores elèctriques de 600 W que costen des dels 33,45 euros de Philips HR1363 fins als 65 euros de Braun Multiquick. Una de les més barates, Moulinex Optipro (37,40 euros) va ser la preferida pels consumidors: supera totes les proves i compleix àmpliament amb la seua comesa, batre, per la qual cosa és la millor relació qualitat-preu. Els usuaris que no només busquen una batedora, sinó que necessiten un aparell que pique o molga, poden decantar-se per Ufesa BP4515, de les cares (53 euros), però molt ben assortida d'accessoris.

Taurus, Braun, Krups i Moulinex inclouen un útil llibre de receptes per a aprendre a treure tot el partit a l'aparell. Les set estan ben etiquetades i incorporen tots els marcatges obligatoris. Els manuals són clars i complets i informen adequadament de les precaucions de seguretat que implica utilitzar un electrodomèstic potencialment perillós. El fet que les set oferisquen els dos anys de garantia a què obliga la llei i que aquests documents de garantia estiguen en castellà (com indica la norma) no hauria de ser notícia, però des de l'entrada en vigor de la nova llei de garanties ara fa quatre anys aquesta és una de les comptades ocasions en què tots els productes analitzats per CONSUMER EROSKI superen aquest apartat essencial. Taurus, a més dels dos anys legals, n'ofereix un tercer en el qual estan cobertes les peces defectuoses, però no la mà d'obra.

Bé en seguretat

Quant a la seguretat, estan prou aïllades i no és possible accedir amb els dits a zones carregades elèctricament. En la prova d'escalfament amb un funcionament normal dels aparells, els equips no aconsegueixen una temperatura excessiva en els punts més sensibles. Els resultats també són satisfactoris en la comprovació del seu funcionament en condicions anormals o màximes: la seguretat és suficient i estan protegides contra els incendis o els deterioraments mecànics. I, el més important: la seua part més perillosa, les fulles, està ben protegida.

Les proves de compatibilitat electromagnètica indiquen si aquests equips poden pertorbar el funcionament d'altres aparells elèctrics. Si les batedores no estan prou aïllades poden generar molestes interferències en ràdios o televisors. No és un problema greu (desapareix quan s'apaga l'equip), però la norma fixa uns nivells màxims d'emissions que aquests equips no han de superar. Taurus Bapi 600 suspèn per superar el rang permès.

Com que se subjecten amb una sola mà, les batedores han de ser lleugeres a fi de resultar manejables. En el pes no es van trobar diferències significatives: Braun i Krups (800 grams) pesen a penes 150 grams més que Ufesa, la més lleugera. En la longitud tampoc difereixen gaire: Philips fa 37,5 centímetres i Braun i Krups dos centímetres més. Un cable llarg en facilita l'ús, perquè permet utilitzar la batedora lluny d'un endoll. Els cables més curts van ser els de Taurus (116 centímetres) i Braun (122 cm), mentre que el més llarg va ser el de Moulinex, amb 154 cm.

No tanta potència

Les set diuen ser de 600 W, però es va voler comprovar la seua potència real picant, tal com indica la norma, pastanagues i aigua a la màxima velocitat. Totes van quedar lluny d'aquest registre: Krups i Moulinex van demostrar ser de 185 W, enfront de Taurus, l'única que, amb 406 W, es va acostar al valor nominal. Aquests equips van aconseguir els 600 W indicats batent productes de més duresa però, per descomptat, no ho van aconseguir amb la prova normalitzada.

Algunes receptes requereixen controlar la velocitat a què es bat d'una forma precisa. Philips i Moulinex només disposen de dues velocitats: la normal i la "turbo", útil per a picar aliments durs com el pa o la carn. Braun té 16 velocitats, Taurus 10 i Krups 6. Ufesa i Bosch ofereixen un regulador variable amb què es fixa de forma gradual i precisa la velocitat desitjada.

Les set ofereixen un vas per a utilitzar la batedora. Els de Bosch, Philips i Ufesa vénen amb una tapa per si volem guardar en el vas el que hem batut. Bosch i Philips són les úniques que manquen d'un suport per a penjar-les a la paret. Philips ofereix un picador i Braun i Ufesa, a més del picador, inclouen unes varetes útils per a muntar nata, per exemple.

Prova d'esforç

Les batedores es van sotmetre també a una prova d'esforç en què s'encenien durant un minut batent aigua a velocitat mitjana-alta i es deixaven descansar cinc minuts més. En total, es va repetir aquest procés durant 2.230 cicles, és a dir, més de nou dies complets de test. Després d'aquesta exigent prova, totes les batedores van continuar funcionant sense alteracions.

Davant de l'eventualitat que puguen caure a la cuina, es va provar la seua resistència llançant el peu desmuntable, la part de la batedora més susceptible de sofrir una caiguda, sobre una taula de roure. Cap peu no va sofrir desperfectes.

Els consumidors opinen

Sis usuaris van provar les batedores i van puntuar diferents elements de l'1 al 10. Abans de valorar les batedores, les van usar per a batre, moldre o picar aliments com ara pa, fruita, tomates, pebrots o patates bullides. També hi van preparar receptes senzilles com ara purés o gaspatxo i al final van haver de netejar els equips. Totes han aprovat amb nota: les més ben valorades van ser Moulinex, amb 8,5 punts sobre 10, Bosch i Braun (8,4 punts), totes elles per la seua facilitat d'ús, potència i prestacions. Molt a prop va quedar Taurus (8,2 punts). Però, fins i tot les notes més baixes han sigut molt bones: Philips, Ufesa i Krups han aconseguit els 7,8 punts.

Més en detall, el manual més clar és el de Bosch, mentre que el de Philips s'ha considerat poc pràctic i còmode. Quant al disseny, Moulinex és la que més agrada i Ufesa la que menys. Krups és percebuda com la més pesant i voluminosa, encara que les proves objectives no van demostrar una diferència de pes o de longitud significativa. El cable llarg de Moulinex va ser molt ben valorat. També va agradar que Braun fos la més silenciosa, davant d'Ufesa i Krups, que van ser molt sorolloses (Krups a més produeix forts vibracions). Braun i Moulinex van destacar en ergonomia i prestacions. Krups, que va ser pitjor valorada en aquests dos aspectes, ofereix el millor vas de mescles. Després d'elaborar diferents receptes amb les batedores, Krups i Ufesa van obtenir una valoració més baixa (6,3 i 6,5 punts respectivament). La que millor va exercir la seua tasca va ser Braun, amb 8,3 punts. En altres aspectes com ara facilitat de neteja i de muntatge o claredat i utilitat dels comandaments les set batedores van aconseguir resultats semblants.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions