Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

: Classes particulars: només una ajuda conjuntural

Convé entendre-les com una solució temporal, que conclourà una vegada que s'obtinguen els resultats desitjats

/imgs/20071201/img.informe.01.jpgMatemàtiques, física, química i idiomes són les assignatures “os” per als estudiants del nostre país i, per tant, les més sol·licitades pels milers i milers de famílies que recorren a les classes particulars per augmentar les possibilitats que els seus fills aconseguisquen una bona qualificació o, almenys, un aprovat. Segons l’informe “Les activitats de l’alumne fora de l’horari escolar” publicat per l’Institut Nacional de Qualitat i Avaluació (INCE), un 12% dels alumnes d’ESO rep l’ajuda externa d’un professor particular, i un 20% va a una acadèmia per reforçar els seus coneixements. De fet, el sector de l’ensenyament particular a Espanya factura prop de 300 milions d’euros anuals.

De cada deu alumnes de les etapes obligatòries, tres compten amb el suport en els deures escolars de pares, germans, d’un professor o una acadèmia. Segons les estadístiques, en educació primària són més els alumnes de l’ensenyament privat que de la pública els qui busquen un reforç acadèmic extern, però en l’educació secundària obligatòria s’inverteix aquesta proporció. Un altre estudi elaborat per l’empresa Educa-System assenyala que dels prop de dos milions d’estudiants que reben suport fora de l’escola, només 130.000 acudeixen a professors preparats específicament, mentre que 1,78 milions d’escolars reben ajuda de docents no professionals.

L'elecció del professor particular

  • Abans de tot ha de ser un professional que aclarisca els dubtes del xiquet en la comprensió del contingut de cada matèria, i l’ensenye a estudiar, a organitzar-se, a ser responsable i perseverant.
  • Demanem referències del professor. Informem-nos si està capacitat per a l’assignatura o les assignatures que haja d’impartir.
  • Assegurem-nos que es tracta d’una persona responsable, seriosa amb el seu treball i puntual.
  • Si ens decantem per una acadèmia, informem-nos dels seus mètodes, dels índexs d’èxit, de la satisfacció dels estudiants, de la quantitat d’alumnes a classe, etc.
  • Si el xiquet té menys de 12 anys, és millor que el professor particular siga un mestre en comptes d’un estudiant d’alguna carrera. L’ajuda que el mestre li pot oferir quant a organització, tècniques d’estudi i motivació serà de més qualitat a causa de la seua formació.
  • Per als majors de 12 anys, amb dificultats en determinades àrees, és fonamental el coneixement específic de la matèria. Per això, cal buscar algú que domine el tema i que, a més, sàpiga impartir-lo de manera que s’entenga.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions