Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Adopció internacional : L'opció més factible per adoptar un infant avui

El 1999 es van realitzar a Espanya un total de 2.912 adopcions, de les quals 2.006 van ser internacionals i 906 nacionals

El 1999 es van realitzar a Espanya un total de 2.912 adopcions, de les quals 2.006 van ser internacionals i 906 nacionals. La baixa taxa de natalitat, l’augment de l’acolliment familiar (l’Estat assumeix la tutela d’un menor temporalment i una família l’acull) i la reducció del nombre de menors en situació de desemparament expliquen que la xifra d’adopcions internacionals dobli la de nacionals i que augmentin espectacularment les sol·licituds del primer tipus d’adopció

/imgs/20010501/informe01.jpg
Però la figura de l’adopció no es va crear per solucionar problemes d’infertilitat o d’un altre tipus que pateix una parella o una persona soltera, sinó per donar solució, protecció i qualitat de vida a infants desemparats per la seva família o que malviuen als centres d’acolliment de països del Tercer Món o d’Europa oriental. L’adopció és un dret de l’infant, no dels qui volen formar o augmentar una família, cosa que oblidem amb massa facilitat.

Internet també ha irromput en el món de l’adopció, afegint-se als organismes oficials tradicionals i a les entitats mediadores o ECAI (autoritzades per les comunitats autònomes). Ser pares a través de la Xarxa resulta més car que amb una ECAI (fins a quatre milions de pessetes davant el milió de pessetes d’una entitat mediadora), encara que ofereix la possibilitat, al marge dels judicis morals que pugui suscitar, de poder escollir l’infant, atès que a la Xarxa es publiquen fotografies i breus historials dels petits que busquen família.

Respecte al procés d’adopció, optar per la via internacional per ser pares resulta una alternativa complicada, ja que implica enfrontar-se inevitablement a la complexa i gairebé sempre lenta burocràcia de dos països. Per això, els organismes oficials deriven les sol·licituds d’adopció internacional a les ECAI i seran aquestes les que orientin els adoptants. A més, depenent del país escollit per a l’adopció, els tràmits que cal seguir i l’ajuda d’experts varien substancialment, a tall d’agències d’adopció, es torna imprescindible.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions